Stekta päron med muscovado

Päron! Idag vill jag tipsa er om världens enklaste sätt att förvandla päron till en schyst dessert. Fem minuter och det är klart!

Om du är lika lyckligt lottad som jag vad gäller tillgång till päron (tack svärföräldrar för detta!) så kanske det här dessertförslaget kan vara intressant. Stekta päron med muscovado slänger du snabbt ihop och för att göra det enkla ännu enklare för dig att greppa hur du ska göra så kan du kolla in denna videoblogg. Ljudet är tyvärr inte toppen men jag hoppas att du ändå uppfattar det jag säger.

I filmen använder jag mig av vanlig Kesella men egentligen skulle jag nog råda dig att ta Kesella vanilj.

Recept på stekta päron i muscovado

Recept: Stekta päron med muscovado

Om receptet: Enklare än så här blir det knappast att göra en dessert. Receptet gäller för 4 portioner.

Ingredienser

  • 4 päron (gärna av lite hårdare sort)
  • 0,5 msk smör
  • 1 msk muskovadosocker

Så här gör du!

  • Skala, kärna ur och skär päronen i klyftor.
  • Stek sedan päronklyftorna i smöret.
  • När de mjuknat en aning så ska du tillsätt sockret och låta päronklyftorna glaceras.
  • Servera genast de stekta päronklyftorna med kesella vanilj.

Serveringsförslag

Jag kan tänka mig att en kula vaniljglass också går fint som tillbehör.

4 reaktioner på ”Stekta päron med muscovado

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.