Aktiehandel

Under de senaste decennierna har aktiemarknaden och aktiehandel blivit åtkomlig för alla. Med Internet och nätmäklarnas framväxt har det blivit både enklare och billigare att investera och handla med aktier på börsen. Eftersom direkt ägande i aktiebolag är en av de bästa (långsiktiga) sparformerna så tycker jag att detta är en klart positiv utveckling. Men vilken aktiemäklare ska du välja? Här listar jag tre aktörer som jag har testat, som jag tycker levererar kvalitets tjänster och som jag därför kan stå för och rekommendera. Det finns naturligtvis fler på marknaden men enligt mitt tycke har de en bit kvar innan de kan mäta sig med dessa tre.

Aktiehandel på nätet – tre bra nätmäklare

[one_third]

Avanza Bank

Mer info på Avanza.se

[/one_third][two_third_last]avanza sparkontoAvanza Bank har utsetts till Sveriges bästa internetmäklare 2013 i en oberoende bedömning utförd av tidningen Aktiespararen. Motiveringen är att de har marknadens lägsta priser på aktiehandel, och har agerat prispressare på fondmarknaden. Jag är själv kund hos Avanza, en nöjd sådan, och tycker likt Aktiespararen att de är värda titeln. Utöver det som nämns i motiveringen vill jag även ge dem ett plus för deras snabba och korrekta kundservice. Det är en faktor som för mig väger tungt i valet av aktiemäklare.

Courtageavgifter hos Avanza när du handlar med svenska värdepapper: 9kr, 39kr eller 99 kr per avslut beroende på vilket konto du väljer. Avanza Mini, Bas eller Premium.
[/two_third_last]

[one_third]

Nordnet

Mer info på Nordnet.se

[/one_third][two_third_last]nordnet aktiehandelVarje år listar svenska tidningen Internet World årets 100 bästa svenska webbsajter. I kategorin för banksajter så brukar Nordnet alltid hålla sig på toppen. Tre år i rad har de till och med vunnit kategorin Sveriges bästa banksajt (2009-20011). Vid en första anblick kan deras sajt se lite väl enkel ut men det är faktiskt just detta som är dess styrka. Det är enkelt att navigera sig till olika tjänster och att öppna en depå direkt på webben är väldigt enkelt. Med hjälp av e-legitimation
blir du kund och är igång på bara några minuter. Prisbilden för deras tjänster är riktigt bra och mina kontakter med deras kundservice har alltid fungerat på ett bra vis med snabba svar och korrekt information.

Courtageavgifter hos Nordnet när du handlar med svenska värdepapper: 39kr eller 99kr beroende på vilken depåtyp du väljer.
[/two_third_last]

[one_third]

Aktieinvest

Mer info på Aktieinvest.se

[/one_third][two_third_last]avanza sparkontoVill du månadsspara i aktier så är Aktieinvest den nätdepå som du ska kolla in lite extra. I och för sig har de lite högre avgifter för sina tjänster, men möjligheten att regelbundet kunna månadsplacera lite mindre summor i ett urval av värdepapper är en riktigt bra grej som borde tilltala många småsparare. De har också färdigställt en rad olika portföljer med en vettig mix av aktier. Det förenklar mycket för dig som vill komma igång med ett sunt aktiesparande där investeringarna är spridda och därmed säkrare redan från första kronan. Med möjligheten att månadsspara i kombination med deras färdigkomponerade portföljer så kan du alltså i princip fixa till ett sparande som sköter sig själv. De har ingen depå- eller förvaltningsavgift.

Courtageavgifter hos Aktieinvest när du handlar med svenska värdepapper: Beror på typ av portfölj (Bas – för ett bättre långsiktigt sparande, Mini – små affärer till lägre avgifter, Medlem – exklusivt för medlemmar i Aktiespararna/Unga Aktiesparare) och typ av order. Se mer info på Aktieinvest.se.[/two_third_last]

Fler som erbjuder aktie- och fonddepå på nätet

[wptabs mode=”horizontal”] [wptabtitle] Mangold [/wptabtitle] [wptabcontent]Mangold | Besök Mangold.se

mangoldMangold Fondkommissions Aktiehandel erbjuder Privatpersoner, Företag och Institutioner en effektiv, säker, snabb och flexibel exekveringstjänst av Aktier, Aktierelaterade instrument samt Derivat. Jag har dock inte testat dem själv så om du har erfarenhet av dem får du gärna höra av dig till mig så att denna presentation kan bli mer täckande. Deras courtage ligger på 0,04 – 0,10 % och minicourtage är 49 – 99 kr.

[/wptabcontent][wptabtitle] Skandia [/wptabtitle] [wptabcontent]Skandia | Besök Skandia.se

skandiaHos Skandia kan du välja mellan tre olika depåtyper som är utformade så att det passar beroende på hur mycket kapital du har samt hur mycket och ofta du handlar. Courtage varierar mellan de olika depåtyperna och ligger mellan 0,03 – 0,10 %. Minicourtaget i de olika depåtyperna varierar mellan 69 – 99 kr. De har ingen depåavgift. Jag har själv inte varit depåkund hos Skandia men när jag studerat deras utbud och tjänster så verkar det som att det finns mycket användbart där som underlättar värdepappersaffärer. Handlar du aktier och fonder hos Skandia? Hör av dig till mig och berätta hur det funkar så lovar jag att komplettera denna beskrivning.

[/wptabcontent] [/wptabs]


Så funkar det att handla med aktier på nätet

Intresset för att handla aktier är i Sverige relativt stort och det är numera ganska enkelt att handla aktier via Internet. Men hur handlar man egentligen med aktier på Internet? Här kan du läsa min guide som jag hoppas kan hjälpa dig som som vill komma igång och handla med aktier via Internetmäklare.

Mer om om aktier och aktiehandel

[catlist id=7 excerpt=yes]