Barnkläder – kan det vara nått?

I förra veckan släppte jag ut en ny bebis ur min webb-kuvös. Denna gång ger jag mig ut på okänd mark och tillsammans med goda vänner har jag skapat sajten Köpa barnkläder! Jag står främst för teknik och sökmotoroptimering och de för intressanta artiklar och annat innehåll.

Men en sida om barnkläder, kan det vara nått? Helt klart är det så. Dels är det otroligt kul att göra ett projekt som detta tillsammans med väldigt engagerade vänner som brinner för ämnet och dels tror jag vi fyller ett obesvarat behov som finns ute bland barnföräldrar.
Givet är att man vill skaffa bra kläder till sina barn och för att göra det så letar man gärna reda på andras erfarenheter och tips. Att få en bra översikt över vart man kan hitta barn- och babykläder är något som jag har förståt också efterlyses bland mammorna och papporna som är ute och drar barnvagnar.

Sedan vi lanserade sidan den 29 november så har mina vänner jobbat på bra med att leverera artiklar och jag har inriktat mig på att sökmotoroptimera. Igår hade vi 55 unika besökare och det stiger för var dag vilket ger mig ett kvitto på att vi gör rätt saker. En sökning på “köpa barnkläder” ger oss i skrivande stund en tredjeplats i Googles organiska index och också detta gör mig sporrad att jobba vidare.

Eftersom vi har 0 kronor i budget för detta projekt (just nu står vi antagligen på minus en del) så är det skönt att ha kännedom att det finns en hel del man kan göra för att marknadsföra sig utan att spendera en enda krona, så som exempelvis sökmotoroptimering. Vill ändå göra en förfrågan till mina kära läsare…

Känner du att du vill ge oss en knuff i rätt riktning med lite gerillamarknadsföring? Skriv gärna en rad eller två om www.kopa-barnklader.se på din blogg eller sajt, maila några barnföräldrar du känner eller hitta på nått annat trevligt (här finns många tips på gerillamarknadsföring).
Lämna sedan gärna en kommentar så får du ett omnämnande och en länk här.

Jag kommer naturligtvis göra mer noteringar om detta projekt här på bloggen och också dela med mig av utvecklingen och de erfarenheter som projektet kommer att berika mig med.

Delta i diskussionen

4 kommentarer

  1. Hur gick det med den här sajten? Har funderat själv på att gå in på något sätt på barnklädesmarknaden och bara smygstartat lite ;-)

  2. Simon! Det går relativt bra. Strax innan nyår så skänkte jag dock sajten till skribenterna som nu jobbar vidare med den på egen hand. Jag har därför inte full insikt själv över besökssiffror och vad den drar in per månad.

    Det är verkligen en intressant marknad även om webben svämmar över med barnklädesbutiker. De flesta gör dock det mesta fel i mina ögon så det är relativt enkelt att slå de flesta vad gäller seo, internetmarknadsföring etc, med grundläggande kunskaper om detta.

    Hojta till om du vill ha lite fler råd på vägen eller bara ett bollplank.

    mvh / Håkan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.