100 blogginlägg på 100 dagar – #blogg100

En av de bloggar som har funntis med i mitt medvetande ända sedan jag startade denna blogg 205 är Fredrik Wass blogg Bisonblog. Han skriver oftast om saker som engagerar och intresserar mig. Över åren har både hans och min blogg haft perioder med många uppdateringar och andra ökenperioder där det varit riktigt torrt och där de nya blogginläggen har lyst med sin frånvaro. Parallellt med detta så har vi upplevt hur sociala medier tar allt större andel av internetanvändarnas intresse. De egenägda bloggarna har i många fall inte varit de plattformarna som vi skriver på utan istället lägger vi allt mer tid och energi på kommunikationsplattformar som vi själva inte äger (läs Facebook, twitter, Instagram och dylikt). Därmed har vi i viss mån tappat kontrollen över det vi skriver i samma stund som vi klickat på skicka-knappen.

Man kan fråga sig varför vi säljer våra tankar och texter så billigt? Utan att fördjupa mig i den frågan så kan jag bara konstatera att det har varit precis så för mig. Läsarna på Nobel Prize Winner (om det finns några kvar?) har inte haft mycket att läsa samtidigt som bilderna flödar på mitt Instagramkonto, uppdateringarna på twitter sker dagligen och också relativt regelbundet på Facebook.

Med detta som bakgrund så tycker jag att den utmaning som Fredrik Wass nu adresserat till bloggosfären är riktigt bra. Det hela går ut på att vi ska skaka liv i våra bloggar och publicera ett blogginlägg om dagen under kommande 100 dagar. Hans utmaning tar jag till mig som en spark i min egen “bloggbak” och som ett upplivningsförsök adresserat min egen urmoder till blogg, Nobel Prize Winner. På ett sätt kan man även se det som att jag investerar mitt intellektuella kapital på mitt eget konto istället för på twitters, Facebooks eller Instagrams konto (känner att det kanske var att ta i, men ändå..).

Följ spektaklet på #blogg100

Egentligen drog detta igång igår, den 23 januari, men Fredrik har generöst låtit oss förstå att det går bra att starta när man själv vill, då slutar dock även utmaningen något senare såklart. 10 dagar är det som gäller vilket kommer innebära att jag är i mål den 4 maj (om jag nu räknat rätt). Det hela går även att följa via hashtaggen #blogg100 på twitter.

Varför antar jag denna utmaning? För det första tycker jag att denna blogg förtjänar ett bättre öde än en trött skribent som inte föder den med något bra. För det andra känner jag ett behov av att träna min förmåga att skriva. Visst, det kommer att bli bra, dåliga, korta, långa och väldigt varierande texter men sammantaget är jag övertygad om att det kommer göra mig till en bättre skribent och dessutom upplever jag att skrivandet också hjälper mig att formulera mina tankar och idéer om saker och ting. Men som tidigare på denna blogg; förvänta er inte ämnesmässigt nischade bloggtexter. När jag nu säger att jag kommer att skriva om allt så menar jag verkligen ALLT.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.