Grand Opening för svenskt forum för affiliates

Idag kan vi läsa på Björn Liljas blogg Rundkvadrat att han nu lanserar Affiliate-forum.se. Jag blev en av de allra första medlemmarna.

Björn förklarar forumets inriktning och skriver:

Tanken med forumet är att skapa en samlingsplats för affiliates och affiliaterelaterad information i Sverige.
I dagsläget finns bara själva forumet, men min målsättningen är att webbplatsen så småningom ska rymma även annan typ av information och ett antal olika verktyg och hjälpmedel för dig som arbetar med affiliatemarknadsföring.

Vad är en affiliate kanske någon undrar? Jo, det är sådana webbpublicister som tjänar pengar på webben via affiliateprogram, dvs. man är partner till företagsnätverk som betalar dig för att du ger dem besökare och/eller kunder.

Några som har som affärsidé att matcha ihop annonsörer som vill exponera sitt varumärke och öka sin försäljning, med hemsidesägare som har ledigt annonsutrymme på en eller fler webbplatser är till exempel Affiliator, Double, Tradedoubler och annonsnätverket Google AdSense. Genom deras system så erhåller du alltså provision när du förmedlar besökare, registreringar, och kunder via din webbplats, till anslutna annonsörer (vad du tjänar på varierar mellan olika nätverk och företag).

Jag tycker verkligen att detta är ett bra initiativ av Björn och hoppas på många givande diskussioner i detta nya forum.

Delta i diskussionen

4 kommentarer

 1. Aj, det gick lite fort där. Ber om ursäkt (korrigerat nu).
  Tycker hur som att ditt forumär värt omnämnandet här på bloggen och jag hoppas att det kan ge någon/några nya intresserade medlemmar.
  mvh / Håkan

 2. Ebitmanagement:
  Det är en plugin till WordPress som genererar alla dessa ikoner. På detta sätt kan mina besökare på ett enkelt sätt lägga ett bokmärke till mina poster (vilket i sin tur brukar genererar lite extra trafik). Och det finns ju en rad olika bokmärkestjänster så därför är det så många olika ikoner (detta går dock att ställa in i pluginen). Huruvuda det är bra eller ej/ om du bör ha det eller ej är lite tidigt för mig att säga. Implementerade det ganska så nyss. Tror egentligen det är mest effektivt om du har en engelskspråkig blogg.

  Pluginen hittar du här:
  http://www.dountsis.com/projects/social-bookmarks

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.