Hantverk är trendigt

Känner du till Etsy och den svenska motsvarigheten Signerat där du kan köpa unika produkter från unika formgivare? Det börjar dyka upp fler och fler marknadsplatser som dessa på internet. Kanske en trend som växer sig allt starkare?

Mina nya fynd är inom detta område är Makeably som är en marknadsplats för specialdesignade kreativa saker och CustomMade. Den sistnämnda sajten är riktigt intressant eftersom den utgör en plattform där du som har en idé om en pryl eller produkt kan möta människor som har kunskapen och förmågan att skapa saker. Plötsligt finns alltså möjligheten att genomföra en idé trots att du själv inte besitter det som krävs för att faktiskt göra det. Denna film beskriver lite mer om idéen bakom CustomMade.

Jag tycker att detta är en fantastisk idé som låter små, begåvade hantverkare möta en marknad som de annars inte skulle nå ut till. Dessutom får den som beställer en produkt följa hela tillverkningen, produkten får en egen unik historia och därmed ett helt annat värde för den som köper produkten. Underbart!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.