Lyssna på Bibeln gratis

Jag är kanske inte världens mest flitiga att läsa böcker och gör tyvärr det i mycket mindre omfattning än vad man skulle kunna önska. Speciellt en bok får jag kämpa extra hårt med och det är Bibeln. Det är lite trisst eftersom det är den bok som jag får ut mest av att ta del av när jag väl tar mig tiden och verkligen läser (jodå, jag är troende kristen om nu någon har missat detta).
Idag hittade jag dock en bra tjänst på nätet, Voxbiblia, där man kan lyssna på när bland annat Stina Ekblad, Roger Storm och Henry Ottenby läser Bibeln. Det är behaglig röster och gott att kunna dra igång när man ändå sitter vid datorn eller gör något annat.


Man kan lyssna gratis direkt på Voxbiblias sajt (kräver att man registrerar sig, men det är gratis), man kan köpa och ladda hem hela eller delar av Bibeln i MP3-format. Det går också att köpa Bibeln som ljudbok på CD/DVD eller, och det är lite udda, kan man köpa Apples iPod Nano förladdad med hela Nya och Gamla Testamentet.


Som en liten feature erbjuder Voxbiblia också att man kan implementera deras webbspelare på sin blogg eller webbsida så att man kan exempelvis kan dela veckans evangelietext enligt Svenska Kyrkans ordning. Så, sagt och gjort, ovan är spelaren så att du kan få ett smakprov direkt.

Delta i diskussionen

4 kommentarer

  1. Men det är allt på engliska. Jag kommar från schweiz och jag sökar en svenska bibeln at lyssna. Vet du vårt de finns?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.