Idag har jag en rolig grej att presentera som jag hoppas att du vill vara med på. Jag har skapat en anpassad sökmotor som letar recept på utvalda mat- och bakbloggar. Här förklarar jag hur det funkar och hur du gör för att få din egen matblogg indexerad i detta receptsök. Förhoppningen med denna tjänst är att fler hittar till din blogg och dina recept.

Det vimlar av bra mat- och bakbloggar där ute och de är laddade med trevliga, inspirerande och goda recept. Men hur ska du eller någon annan hitta dem? Hur ska de hitta till just din blogg? Jag har skapat en anpassad sökmotor som enbart letar i innehållet på somliga svenska mat- och bakbloggar som jag hoppas ska underlätta just detta. När mina besökare söker efter recept i min anpassade sökmotor så kommer de enbart se recept som publicerats på de bloggar som jag inkluderat i sökmotorn. På det viset är jag övertygad om att fler får upp ögonen för allt matnyttigt som matbloggare levererar. Här är min sökmotor.

Har du en mat- eller bakblogg så hoppas jag att du vill vara med i min receptsökmotor så att du får ta del av fördelarna som det innebär.

Mer besökare till din matblogg…

Eftersom mitt receptsök bara visar innehåll från anmälda bloggar så behöver din blogg inte konkurrera med stora receptsajter och andra orelevanta sökträffar som kan vara fallet när man gör en vanlig sökning på exempelvis Google.com. Det innebär att din blogg får en bättre exponering i min sökmotor än i de vanliga sökmotorerna. Har du anmält din matblogg till mitt receptsök så får du även del av den trafik som dagligen kommer till Recepten.nu då flertalet av dessa besökare troligen kommer att använda sig av sökmotorn för att leta efter recept. Ingen skulle bli gladare än jag ifall det var så att jag är orsaken till att du får nya och fler besökare till din blogg. Det är nämligen just det som är min tanke med detta lilla projekt.

…och en länk till din blogg från Recepten.nu

Utöver det att din blogg kan dyka upp när folk söker i mitt receptsök så blir den även inkluderad i den länklista som jag har i anslutning till sökfunktionen (i högerkolumnen). Det gör att mina besökare kan surfa vidare till din blogg på flera olika sätt, antingen via sökmotorn eller via länken, och möjligheten att du får en besökare finns även om din blogg inte dyker upp när mina besökare gör sökningar efter recept. Länken är givetvis också helt ok ur sökmotoroptimeringshänseende då den inte har nofollow-attribut.

Så anmäler du din blogg

Jag vill göra det så enkelt som möjligt för dig att anmäla din blogg till detta. Därför behöver du bara följa dessa två steg:

1. Skriv ett blogginlägg om Recepten.nu på din mat- eller bakblogg eller lägg en länk till http://www.recepten.nu i länksamlingen på din blogg (om du har en sådan). Du kan även välja att lägga upp en länkad knapp på din blogg som visar att du är med i receptsöket på Recepten.nu. Knappen och koden för det hittar du längre ner på denna sida (säg till om du behöver en annan storlek på knappen eller hjälp med att få till koden).

2. Lämna en kommentar här nedan där du anger adressen till din blogg och hänvisning till blogginlägg om Recepten.nu, alternativt länklista, alternativt plats för knappen. Var noga med att ange en korrekt mailadress när du lämnar din kommentar, ifall jag behöver kontakta dig av någon anledning.

Så snart du har gjort dessa två steg så kommer jag se till att din blogg kommer med i sökmotorn och att du får en länk till din blogg publicerad i länklistan på Recepten.nu. I samband med detta skickar jag även ett mail till dig så att du säkert vet att du kommit med. Har du några frågor så kontakta mig eller lämna en kommentar nedan. Jag hoppas att du ska uppskatta mitt initiativ.

Observera att detta endast är öppet för mat- eller bakbloggar att anmäla sig till. Det är liksom det som är poängen med det hela ;)

Knappen:

Ladda hem den genom att högerklicka på bilden och välj “spara bild som…” eller dyl.

Kod du kan använda:
<a href="http://www.recepten.nu/matbloggar/"><img src="http://www.recepten.nu/recepten.gif" title="Recepten.nu - vi gillar matbloggar" width="80" height="25" /></a>

Delta i diskussionen

46 kommentarer

 1. Trevligt Sonja! Det vore riktigt kul om du ville haka på detta. Ha det fint!

 2. Trevligt! På din treårsdag som matbloggare å allt! :) Har nu fixat till så att din matblogg är länkad och du kommer finnas indexerad i sökmotorn under morgondagen. Skickar dig ett mail så snart allt är fixat.

 3. Hej Sandra! Trevligt att du gillar detta och att du vill vara med :)
  Jag har redan lagt upp länken till din matblogg och ska ordna så att den även blir indexerad i min anpassade sökmotor. Har stött på lite problem med att indexera blogspot-bloggar men det ska nog lösa sig bara jag får lite tid. Jag hojtar till så snart det är fixat och klart.
  Ha en fin dag!

 4. Roligt! :) Jag fixar att Matkoma kommer med i receptsöket inom kort. Knappen är kanske inte jättebra. Har funderat på detta också och kommit fram till att jag på sikt ska göra om den. Kanske någon har ett bra förslag på utformning?

 5. Det här var festligt! Jag var precis inne och läste på er blogg, såg knappen och bestämde mig för att lägga in er direkt. Nu, 30 sekunder senare, lämnar ni kommentaren här :)
  Med andra ord – jag hann att lägga in er innan ni han berätta att ni ville vara med :) Väldigt kul att ni tycker detta är en bra grej och att ni vill vara med. Jag är så glad och tacksam!

 6. Vad trevligt! Extra kul var det eftersom jag inte kände till dig och din blogg sedan tidigare. Nu ska jag in på din blogg och kolla in alla godsaker :) Jag har precis lagt upp din blogg i sökmotorn och länk är också på plats. Skickar även ett mail till dig inom kort ifall du inte ser denna kommentar. Tack för att du vill vara med!

 7. Trevligt att du vill vara med! Jag har faktiskt varit inne och snurrat på din blogg några gånger :)
  Jag har precis lagt till din blogg i sökmotorn och länken är också på plats. Jag hör av mig per mail också så att du säkert få veta detta.
  Tack!

 8. Vilken bra idé Håkan! En receptsökmotor som förhoppningsvis håller högre kvalitet än många andra på nätet. Jag har lagt knappen i högerkolumnen på mina bloggar Kakbloggen.se och Inthekitchen.se .
  Ha en fin kväll!

 9. Tack för din feedback Andreas och riktigt kul att du vill vara med i detta lilla projekt. Jag har precis lagt upp dina bloggar i sökmotorn och länkar är också på plats. Får passa på att säga att jag verkligen uppskattar dina podcasts. De har blivit måstelyssning för mig numera.
  Trevlig helg! / Håkan

 10. Trevligt Matilda! Jag har precis lagt upp din fina bakblogg i sökmotorn och länk är också på plats. Ha en fin dag!

 11. Trevligt! Välkommen in i gänget som är med i detta :) Din blogg finns nu i sökmotorn och länk är också på plats. Ha det bra!

 12. Hej Lana! Du är nu inkluderad i sökmotorn och länken till din blogg är på plats. Ha en trevlig dag!

 13. Trevligt Sonja! Tack för att du valde att uppmärksamma min blogg på ett så trevligt vis :)
  Jag har nu inkluderat din fina blogg i sökmotorn och länken är också på plats. Du får ett mail om detta inom kort ifall du missar att läsa detta.

 14. Roligt att du vill vara med Nathalie! Jag kände inte till din blogg sedan tidigare men det var en trevlig ny upptäckt. Har nu lagt till den i sökmotorn och länk finns också på plats.

 15. Hej Håkan!
  Superfint initiativ! Du har så rätt, det finns många fantastiska matbloggar som behöver en extra pusch för att synas i mediebruset. Det är oftast de riktigt stora, och de som varit med länge, som syns på google och bloggportaler.

  Jag är gärna med i ditt fina gäng med http://www.matgladabarnsblogg.se/ Har lagt till recepten.nu bland mina övriga länkar. Du når mig på: sara@matgladabarnsblogg.se

  mvh Sara

 16. Gott att ha dig med i detta Sara! Du har en viktig blogg tycker jag som pappa till en tvååring. Barn och mat är ofta en stor utmaning.
  Jag har precis lagt till din blogg i söket och länk är också på plats.
  Ha det fint!

 17. Teresia! Du är nu också inkluderad. Trevligt att du vill vara med.

 18. Trevligt Ella! Jag har precis lagt till din blogg och länken är också uppe nu. Trevlig blogg du har och riktigt fina foton du tar. Säger som du – keep up the good work! :)

 19. Trevligt Patrik! Jag ska se till så att din blogg kommer med under dagen. Skickar dig ett mail när det är klart.

 20. Trevligt Milla! Kollade in din blogg precis och gillar den skarpt. Det visar sig att vi har många gemensamma intressen i bla. mat, träning och miljö. Trevliga bilder och recept dessutom! Jag ska fixa in din blogg i vårt receptsök så fort jag kan. Skickar dig ett mail när det är klart.
  God Jul!

 21. Trevligt att du vill haka på också! Surfade just in din blogg och tror bestämt att jag snubblat över den tidigare. Riktigt trevlig med massor av matnyttigheter. Kul! :) Jag ska fixa in din blogg i vårt receptsök så fort jag kan. Skickar dig ett mail när det är klart.

 22. Hej Josefin! Jag ber om ursäkt för att det dröjt så länge innan din blogg kom med men nu (äntligen!) är den på plats i sökmotorn och du har en länk till din blogg också :) Hoppas du får många nya besökare nu! Ha det fint / Håkan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.