Nytt svensk affiliate-nätverk utmanar

Som så ofta förr så har den ena länken efter den andra tagit mig ut på nya delar av Internet. Idag är dagens nätfynd det nya svenska affiliate-nätverket Affiliator.com, som framför allt inriktar sig på annonsering av mindre företag.

Troligen är affiliate-annonsering den näst mest lönsamma formen av annonsering på webben, där sökmotoroptimering i samband med sökmotorannonsering troligen är den mest framgångsrika. Men för företag som redan har bra sökmotorplaceringar och vill fortsätta att utveckla besöksfrekvensen, eller företag som har gett upp jobbet att förbättra sökmotorpositioneringen, så är affiliate-annonsering helt klart den mest effektiva formen av markandsföring på webben. Det handlar inte bara om att man till en låg kostnad kan få tusentals andra sajter att bli återförsäljare, och betala dem först när de kunder de refererar handlar ifrån en, man får även andra företag att arbeta för en i sökmotorresultaten genom att de länkar till din webbsida.

För oss som publicerar på nätet ger det dessutom en möjlighet att dra in en krona eller två (i vissa fall betydligt mer) vilket ju inte är helt fel. Jag tycker att de program som Affiliator.com erbjuder just nu ser riktigt bra ut och kommer att testa deras tjänster en tid framöver. Kanske återkommer jag med en utvärdering längre fram.

Affiliatenätverk jag använder mig av:
Affiliator.com
Double
Zanox
Tradedoubler

Delta i diskussionen

1 kommentar

  1. Pingback: Miljonprojektet

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.