Vem är jag och vad är detta?

Den här bloggen handlar om ett av mina stora intresse – investeringar. Här samlar jag, som investerare, mina fältanteckningar – insikter, kunskap, tankar och reflektioner. Bloggen Spara & Placera är helt dedikerad till mina försök att bli en så bra investerare som jag kan bli.

Jag är en ganska vanlig kille, pappa, egenföretagare och grundare av den här ekonomibloggen. Jag tycker att det är fantastiskt kul att du har hittat hit och att du tar dig tid att läsa mina blogginlägg. Jag hoppas att du finner sajten intressant och att jag kan vara med och bidra till att du får nya insikter och kunskaper. Fast troligast är det nog att du lär mig något nytt, vilket jag hoppas att du gör genom att lämna en kommentar eller två.

Kontakt

Kontakta gärna mig om du har en fråga eller om något inte funkar på sajten. Du når mig på mail, hej@spara-placera.se. Om din fråga är kopplat till ett enskillt inlägg på bloggen så bör du använda dig av kommentarsfunktionen i det enskilda blogginlägget. Jag läser alla kommentarer och svarar i regel så snart jag kan.

Allmänna villkor för min blogg

Denna webbsida, www.spara-placera.se, är en blogg och informationssajt producerad av mig. Här finner du bland annat artiklar och guider i ämnet investeringar, företagsanalys, privatekonomi och sparande. Denna webbsida är helt oberoende och har inga kopplingar till enskilt företag eller organisation utöver mig och mitt eget företag. Webbbsidan etablerades september 2009. Jag har för avsikt att upplysa och förmedla  mina tankar men jag vill också vara tydlig med att jag själv också har för avsikt att använda denna webbsida som en plattform för att dra inkomster till mitt lilla enmansbolag. Det sker i mer eller mindre omfattning genom att jag upplåter plats för annonser, länkar till externa produkter och tjänster och presenterar egna produkter och tjänster här på Spara & Placera.

Min ambition är dock att detta inte ska påverka kvalité och/eller självständighet i artiklar och övrigt som publiceras här. Genom att tydligt och öppet beskriva vem jag är och att det finns kommersiella inslag på min sajt så hoppas jag att du uppfattar det hela som ett schyst upplägg. Jag stöder bra innehåll som är av värde för dig som besöker min sida. Jag är absolut emot spam och har en ärlig ambition om att tillföra reellt värde till samhället.

Observera att denna webbsida inte är ansvarig för investeringsbeslut som fattas av användare efter att de har tagit del av innehålls på denna webbplats. Denna webbplats ska ses som infotainment! Ansvaret för de ekonomiska beslut som fattas av användare/besökare på denna webbplats är helt på egen risk. Jag eller mitt företag ansvarar inte för några ekonomiska beslut av besökare/användare innan, under eller efter användning.

Här följer en hel del information som kanske inte är så spännande men som jag ändå är skyldig att redovisa enligt lagar och bestämmelser.

Rättighet till varumärken och material på den här webbplatsen

Jag och mina samarbetspartners förbehåller oss alla rättigheter till varumärken, upphovsrättsligt skyddat material och annat rättsligt skyddat innehåll på webbplatsen Spara & Placera. Materialet får bara laddas ned för privat och icke-kommersiellt bruk och det nedladdade materialet får inte utan vårt föregående samtycke kopieras, redigeras eller på annat sätt göras till föremål för handlingar som är förbehållna innehavaren av de immateriella rättigheterna. Jag förbehåller mig alltså rätten att vidta rättsliga åtgärder mot användare som gör intrång på immateriella rättigheter eller på andra sätt missbrukar webbplatsen.

Användning av IP-adresser och cookies

För att fortlöpande kunna förbättra webbplatsen följer jag med i vilka sidor på webbplatsen som besöks och hur länge Internetanvändaren stannar på de olika sidorna. Det här görs med hjälp av registrering av IP-adresser på användarnas datorer och med hjälp av cookies. Registrering av din IP-adress är ett led i sidans systemadministration men jag kan inte identifiera dig som person med hjälp av IP-adressen. En cookie är en liten fil som servern lagrar på din dator varefter cookien läser av datorns trafik på vår webbplats. Varje gång du besöker Spara & Placera uppdateras cookien och returneras till din hårddisk. En cookie kan inte identifiera dig som person – den känner bara igen den cookie som den själv har lagt på din dator.

Det är möjligt att ställa in webbläsaren till att blockera cookies. Det här kan du också göra med cookies från denna sajt och du måste inte acceptera cookies för att kunna använda webbplatsen Spara & Placera. Emellertid kan vissa delar av eller funktioner på webbplatsen inte användas om du inte tillåter cookies.

Länkar till andra Internetsidor

Jag ansvarar inte för lagligheten i innehållet på och i administrationen av de Internetsidor jag länkar till från webbplatsen Spara & Placera. Men jag hoppas att det skall vara tryggt att besöka både denna webbplats och andra delar av Internet. Om du upptäcker att de sidor Spara & Placera länkar till har ett olagligt eller kränkande innehåll är jag därför tacksamma för att höra från dig.