Socializer – smidigt verktyg för bokmärken

Den observante besökaren kan notera att det i slutet av varje post finns en länk där det står “Social bookmark this page“. Vad är detta för något egentligen?

För att hålla reda på alla möjliga sidor som man hittar på nätet så har det utvecklats en rad olika system eller verktyg där du kan lägga upp bokmärken som du når oavsett vilken dator eller webbläsare du sitter vid för tillfället. En viktig del av det hela är att du etiketterar dina bokmärken med olika nyckelord, t.ex. “rolig sida”, “rabarberpaj” eller “fina recept”. Andra användare lägger in dem med andra etiketter (som “enkla recept”, “äckliga pajer”, “bakning”), och dessa etiketter bildar till slut ett “moln” av ord som tillsammans beskriver olika sajter.

Problemet är att det som sagt finns en rad olika bokmärkes-tjänster (som till exempel del.icio.us, digg och furl) vilket kan göra det svårt för oss som publicerar att skapa en länk som lägger upp ett bokmärke på just den tjänsten som den enskilde besökaren har valt att använda. För att komma runt detta lilla problem, och göra det enklare för besökare att skapa ett bokmärke på dina sidor så kan man använda sig av Socializer. Genom att använda sig av dem behövs det nämligen endast en länk för att skapa ett bokmärke oavsett vilken bokmärkes-tjänst som besökaren använder. Det är alltså en sådan länk som jag idag har lagt till som en funktion på min blogg och som ni ser längst ner på varje post. Använd den gärna ifall ni läser något som ni tycker är intressant.

Använder man bloggverktyget WordPress som jag gör så finns det även ett smidigt plugg-in för att få in en socialize-länk i sin blogg. Det kan du hämta gratis här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.