Sparkonto

Att spara pengar på sparkonto är en trygg form av sparande. Här listas ett urval av banker och kreditinstitut som erbjuder sparkonton som sparform. Med den information jag ger dig om dessa sparkonton så hoppas jag att du hittar det som passar dig bäst, så att du kan spara ihop till något trevligt. Jag reserverar mig för eventuella faktafel och felskrivningar, så dubbelkolla alltid noga infon med respektive bank och kreditinstitut innan du skickar en kontoansökan.

Fem sparkonton med bra sparräntor

(Sidan uppdaterades senast 2013-03-20)


[one_fifth]

Akelius Spar

Spara hos Akelius Spar

[/one_fifth][three_fifth]Hos Akelius Spar AB får du spara tryggt på sparkonto till hög ränta. Faktum är att de erbjuder en sparränta som är bland de högsta som finns på marknaden. Det är inga avgifter kopplade till deras konton och du får fria uttag. Att Akelius har erbjudit sparkonton i 30 år borgar för trygghet och stabilitet. En extra knorr med att vara sparkund hos Akelius är att du får förtur till deras 34 000 lägenheter oavsett hur länge du har varit kund. Akelius är nämligen även ett fastighetsbolag. Läs vad andra tycker om Akelius Spar och lämna ditt omdöme.
[/three_fifth][one_fifth_last]akelius sparkonto[/one_fifth_last]

[one_fifth]Ränta: 4.00 – 5.67 %[/one_fifth][one_fifth]Bindningstid: 0 mån – 3 år[/one_fifth][one_fifth]Insättningsgaranti: Nej[/one_fifth][one_fifth]Sparkrav: max 50 000 kr[/one_fifth][one_fifth_last]Fria uttag: 0-2 per år[/one_fifth_last]


[one_fifth]

Avanza Bank

Spara hos Avanza Bank

[/one_fifth][three_fifth]Jag har varit kund hos Avanza i många år nu och imponeras stort över deras tjänster och service. Därför känns det enkelt att rekommendera deras sparprodukter. Om du öppnar ett Sparkonto+ hos Avanza får du (via deras externa samarbetspartners) en högre ränta. Dessutom kan du välja om du vill ha fast eller rörlig ränta. Erbjudandet är mycket flexibelt och därför kommer du säkert hitta ett sparkonto som passar dig bra. Både Avanzas vanliga Sparkonto och Sparkonto+ omfattas av den statliga insättningsgarantin så du kan känna dig trygg om du väljer att sätta in ditt sparkapital hos dem. Läs vad andra tycker om Avanza Bank och lämna dit omdöme.
[/three_fifth][one_fifth_last]avanza sparkonto[/one_fifth_last]

[one_fifth]Ränta: 0.65 – 3.20 %[/one_fifth][one_fifth]Bindningstid: 0 mån – 2 år[/one_fifth][one_fifth]Insättningsgaranti: Ja[/one_fifth][one_fifth]Sparkrav: Obegränsat[/one_fifth][one_fifth_last]Fria uttag: Ja, obegränsat[/one_fifth_last]


[one_fifth]

BlueStep

Spara hos BlueStep

[/one_fifth][three_fifth]Kreditmarknadsbolaget BlueStep utmärker sig ofta när det görs jämförelser mellan olika sparkonton och dess räntor. Jag tycker att de lyckas erbjuda bra lösningar oavsett hur du vill spara dina pengar. Du kan välja att spara med fast ränta under en längre eller kortare period. Eller så väljer du att spara till rörlig ränta, antingen med direkt eller begränsad tillgänglighet. Oavsett vad du väljer så kommer du få en konkurrenskraftig sparränta och en spartrygghet, då alla deras konton omfattas av den statliga insättningsgarantin. Läs vad andra tycker om BlueStep och lämna ditt omdöme.
[/three_fifth][one_fifth_last]bluestep sparkonto[/one_fifth_last]

[one_fifth]Ränta: 1.00 – 3.50 %[/one_fifth][one_fifth]Bindningstid: 0 mån – 5 år[/one_fifth][one_fifth]Insättningsgaranti: Ja[/one_fifth][one_fifth]Sparkrav: max 500 000 kr[/one_fifth][one_fifth_last]Fria uttag: Ja, obegränsat[/one_fifth_last]


[one_fifth]

Ikano Bank

Spara hos Ikano Bank

[/one_fifth][three_fifth]Känner du till IKEA? Ikano Bank ägs av denna möbeljätte och har därmed sin verksamhet i väldigt trygga händer. Deras bankkonton omfattas dessutom av insättningsgaranti så söker du trygghet för ditt sparkapital så är Ikano banken ett vettigt val. Deras erbjudanden till sparare omfattar både bra sparkonton och vettig ränta. Du kan välja mellan tre enkla sparkonton: spara till drömresan, när diskmaskinen går sönder eller en trygg placering för att sova gott om natten. Vad du än väljer och oavsett ditt behov så tål Ikano Bank att jämföras med marknadens övriga aktörer. Läs vad andra tycker om Ikano Bank och lämna ditt omdöme.
[/three_fifth][one_fifth_last]ikano sparkonto[/one_fifth_last]

[one_fifth]Ränta: 0.50 – 2.95 %[/one_fifth][one_fifth]Bindningstid: 0 mån – 5 år[/one_fifth][one_fifth]Insättningsgaranti: Ja[/one_fifth][one_fifth]Sparkrav: Obegränsat[/one_fifth][one_fifth_last]Fria uttag: Ja, obegränsat[/one_fifth_last]


[one_fifth]

4Spar

Spara hos 4Spar

[/one_fifth][three_fifth]I skrivande stund (2013-03-18) så finns det ingen som matchar den sparränta som 4Spar erbjuder sina kunder. Hos dem får du inte bara en av marknadens högsta ränta. De erbjuder även obegränsade fria uttag, ingen inlåsningseffekt på ditt sparkapital och du får också en personlig inloggning som gör det väldigt enkelt att sköta transaktioner och övriga ärenden. Det är enkelt att öppna ett konto och komma igång med ditt sparande via deras webbsida. Min erfarenhet av deras support är också mycket positiv. Läs vad andra tycker om 4Spar och lämna ditt omdöme.
[/three_fifth][one_fifth_last]4spar sparkonto[/one_fifth_last]

[one_fifth]Ränta: 6.50 – 10.00 %[/one_fifth][one_fifth]Bindningstid: 0 mån – 3 år[/one_fifth][one_fifth]Insättningsgaranti: Nej[/one_fifth][one_fifth]Sparkrav: 1000 – 50 000 kr[/one_fifth][one_fifth_last]Fria uttag: Ja, obegränsat[/one_fifth_last]


Kolla även in de här alternativen!

[wptabs mode=”horizontal”] [wptabtitle] Nordnet [/wptabtitle] [wptabcontent]Nordnet | Börja spara hos Nordnet

nordnet sparkontoNordnet är kanske mest kända som ett altenativ för de som vill handla med aktier men faktum är att de även erbjuder sparkonto som ett komplement till sparande i aktier, fonder eller andra värdepapper. I perioder då du av något skäl inte vill ha dina sparpengar placerade i värdepapper, kan du med Nordnets sparkonto få en bättre ränta än vad ditt depåkonto erbjuder. Kontot omfattas av insättningsgaratin. De erbjuder inte marknadens bästa ränta men har många andra fördelar då det är fria uttag och insättningar, inga årsavgifter eller andra avgifter.

[/wptabcontent][wptabtitle] Marginalen [/wptabtitle] [wptabcontent]Marginalen Bank | Börja spara hos Marginalen Bank

marginalen sparkontoMarginalen Bank erbjuder flera olika typer av sparkonton som kan vara ett intressant alternativ. Deras fasträntekonto har i skrivande stund 3.60 % i sparränta och i regel ligger de alltid bra till vid en jämförelse mellan sparräntorna hos olika banker och kreditinstitut. Sparandet hos Marginalen Bank är helt utan avgifter och din insättning omfattas av insättningsgarantin. Du öppnar enkelt valfritt konto på marginalen.se och det är också via deras sajt som du enkelt sköter dina bankärenden och ditt sparande.

[/wptabcontent] [/wptabs]


Senaste artiklarna om hur du kan spara pengar

Här kan du ta del av mina bästa spartips och få hjälp att få pengar över. Oftast handlar det om ganska enkla och konkreta saker som skapar marginaler i din pivatekonomi.
[catlist id=3 excerpt=yes]


Vad tycker du om sparkonton och olika banker?

Jag är nyfiken på vilka erfarenheter du har av olika aktörer som erbjuder sparprodukter. Därför är jag tacksam ifall du hör av dig till mig med tips om banker och konton och vilka du tycker är bra eller dåliga. Jag väger naturligtvis in dina erfarenheter i mina bedömning av vilka sparkonton som jag ska rekommendera här på Spara & Placera. Tänk på att det inte bara är räntan som spelar roll i valet av sparkonto, titta även på vad andra har att säga om aktören. Exempelvis är support, handläggningstider och trygghet såndant som du också ska fundera över innan du ansöker om ett konto. Det är ju trots allt dina pengar det handlar om.