Vilken videokamera ska jag köpa?

Jag är nog en ganska så klassisk blivande pappa. När vi nu börjar närma oss själva leveransdagen så har jag nämligen börjat fundera över att köpa en videokamera. Det är kanske egentligen inte det som ska prioriteras högst men det verkar vara så min hjärna funkar ändå (och jag är inte ensam om detta har jag märkt).

Numera så finns det ju dessutom en del fina systemkameror med HD-videofunktion som känns som ett hett alternativ (exempelvis Nikon D90 som eventuellt funkar fint med mina gamla Nikon-objektiv).

Men vad väger egentligen för och emot att ha en systemkamera med videofunktion istället för en kamera OCH en videokamera?

En annan jämförelse man kan göra är mellan dessa två kameror; en Canon 7D för 13 975 kronor mot en Barbie Video Girl för 500 kronor köpt på Toys R Us. Vare sig den ena eller den andra är dock ett alternativ för mig.

Canon 7D vs. Barbie Video Girl from Brandon Bloch on Vimeo.

Delta i diskussionen

6 kommentarer

  1. jag har en e-pl1 och den är mycket bra,,,

    Jag tror nog sony nex-5 säkert är ett bra alternativ men jag har gamla olympus OM objektiv jag vill använda…

    Kolla upp att dina Nikon objektiv funkar…

    Tänk på att en mirrorlös kamera inte är en systemkamera du vill ha är nog pentax k-x ett bra alternativ…

    Det blir liksom en blandning av kompakt och system

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.