Fläskpannkaka

Fläskpannkaka

Efter helgen är det återigen vardagsmaten som skall mätta. Den får gärna vara enkel att göra i ordning och billig i inköp. Fläskpannkaka är gott och går snabbt att laga. Här nedan hittar du ett enkelt recept som man steker direkt i pannan.

Pannkakor av alla de slag finns över hela världen och har tillagats sedan urminnes tider. Basingredienserna är ägg, mjölk och mjöl. Utifrån det varierar recepten från land till land. Ryska Blinier innehåller bovete och i den amerikanska pannkakan tillsätts bakpulver för att få en högre och fluffigare anrättning. I Sverige är pannkakor, plättar, ungspannkaka och fläskpannkaka av tradition de vanligaste sorterna. Pannkakor och plättar är förutom barnens favoriträtt också utmärkt som efterrätt. Då gärna tillsammans med sylt, grädde eller glas. Ungspannkakan och fläskpannkakan är god och enkel vardagsmat. Är pannkakan avsedd som lunch eller middagsrätt är lingon och råkost utmärkta tillbör. För den hungrige är en smörgås med ost ett lämpligt tillbehör.

Pannkaka med fläsk

Recept: Fläskpannkaka

Om receptet: Receptet är för två portioner och tillagas direkt i stekpannan. Recepten går bra att dubbla. Jämfört med andra pannkaksrecept kan dessa proportioner skilja sig något men här på Recepten.nu uppskattar vi enkelhet och recept som är lätta att memorera.

Ingredienser

  • 1 dl mjöl
  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • En bit rökt fläsk eller ett packet bacon

Så här gör du!

  • Häll mjölet i en bunke. Tillsätt mjölken lite i sänder. Vispa kraftig till en slät smet.
  • Knäck och häll i äggen.
  • Skär fläsket i småbitar och stek dem till fin färg.
  • Slå pannkakssmeten direkt i stekpannan.
  • Sänk värmen och pannkakan är färdig när allt har stelnat.

(Fläsket avsöndrar fett vid stekning så något extra smör eller margarin går att utesluta. Likaså gör fläskets sälta att extra salt inte är nödvändigt.)

Serveringsförslag

Servera direkt med rårivna morötter och rikligt med lingon, ett glas mjölk och en ostsmörgås.


Upptäck mer från Håkan Liljeqvist

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.