Kladdkaka är något som nästa alla älskar. För en tid sedan gjorde jag en riktigt enkel variant som visade sig vara riktigt god dessutom. Den är klar på 30 minuter och passar både som efterrätt på vardagen eller vid speciella tillfällen – då gärna med siktat florsocker och grädde till såklart.
Detta recept ger ca 6-8 bitar. Ingredienserna är som följer:
• 2 dl vetemjöl
• 3 dl socker
• 3 msk kakao
• 1 msk vaniljsocker
• 1 dl flytande margarin
• 2 ägg
Du gör så här:
Vispa ihop ägg och socker med elvisp till blandningen blir pösig. Rör samman vetemjöl, kakao och vaniljsocker och blanda i. tillsätt sedan det flytande margarinet och vispa samman till en jämn smet. Om du istället använder dig av fast margarin eller smör så går det bra att smälta på spisen eller i en skål i micron på full effekt i 1-2 minuter. Tänk på att låta det svalna innan du blandar i det i kladdkakan. Häll smeten i en lämplig form och grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Det går även bra att grädda kakan i microvågsugn i ca 700 Watt i 6-8 minuter.
Serveringstips:
Sikta lite florsocker över kladdkakan och servera vispad grädde eller glass.
Berätta gärna hur din kaka blev och om du har några andra bra tips på kladdkaka. Jag är nämligen galen i denna chkladiga, goda och helt underbara uppfinning :)
Upptäck mer från Håkan Liljeqvist
Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.