Chokladsnittar

Chokladsnittar kan beskrivas som en knastrig, småseg, sött och chokladig liten rackare. För mig är de också en kaka som är lite från förr, som barndom och kakfika hos far- och morföräldrar.

Det är egentligen väldigt konstigt hur mat kan väcka känslor. Chokladsnittar är just en sådan grej som får mig att känna en vind från min egen barndom. När mormor plockade fram finporslinet, den hemgjorda vinbärssaften, kaffet och kakorna så hade chokladsnittarna alltid sin givna plats. Det är åtminstone så jag kommer ihåg det. Häromdagen gjorde jag några plåtar Chokladsnittar med riktigt bra resultat och just därför vill jag dela med mig av det relativt enkla receptet här.

Recept: Chokladsnittar

Om receptet: Det här receptet ger ca 60 stycken kakor.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 ½ dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ägg

Så här gör du!

  • Börja med att ställa fram smöret så att det blir rumsvarmt.
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda samman alla ingredienser till en deg och forma degen till 4 rullar.
  • Placera rullarna på en plåt och platta till dem.
  • Pensla deglängderna med ägg och strö på pärlsocker.
  • Ställ plåten i mitten av ugnen och grädda i cirka 10 minuter.
  • Ta ut plåten ur ugnen och skär längderna i bitar på snedden innan de svalnat.

Serveringsförslag

Jag rekommenderar ett glas kall mjölk till.


Upptäck mer från Håkan Liljeqvist

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.