Mangokyckling – lika enkelt som gott

Det här en rätt som är både snabb och enkel att göra. Dessutom smakar Mangokyckling bra! Vardagsmat när det är som bäst helt enkelt.

För att få upp fiberinnehållet är det bara att servera grönsker till, exempelvis gröna bönor. Vanligt ris, fullkornsris, bullgur eller liknande funkar fint till. Senast jag gjorde denna rätt så tyckte jag kanske att det blev lite lite mango chutney när jag följde receptet. Öka därför detta efter tycke och smak om du är som jag.

400 g kycklingfilé
salt och svartpeppar
1 purjolök
1 röd paprika
2 msk flytande margarin
2 dl matlagningsgrädde eller vanlig vispgrädde
1-2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
½-1 msk kinesisk soja
1 tsk sambal oelek
2 msk mango chutney

Börja med att strimla kycklingen och purjolöken och paprikan i lämpliga bitar. Salta och peppra och fräs det några minuter i flytande margarin i en hyffsat stor stekpanna eller traktörpanna. Tillsätt sedan matlagningsgrädde, vatten, smulad buljongtärning, soja, sambla oelek och mango chutney och låt alltihop koka upp.

Koka sedan det hela under lock på svag värme i ca 10 minuter. Servera mangokycklingen med ris eller bullgur och gärna en sallad.

Foto: Carl-Robert Jonzon


Upptäck mer från Håkan Liljeqvist

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.