Nyårsafton firas bäst tillsammans med fina vänner, god mat och trevlig dryck. För många är ett litet buffébord lösningen på aftonens måltid. Här hittar du tre enkla assietter som frigör tid och energi till partajandet. Bönsallad med sting, medelhavssallad med fikon, ost och nötter, samt hummus med bröd. Med några bufférätter kan man förbereda en…
Alla inlägg i Övrigt
Västerbottenpaj
Västerbottenpaj är en klassiker. Enkel, god och med en ren och fin smak. Passar perfekt på sommarens buffébord, till kräftorna och till plockmaten på nyår. Blir det en bit över räddas en av veckans lunchlådor. Västerbottenost tillverkas i Burträsk mejeri och kvalitetsstämplas med W. Osten skapades redan 1872 och receptet har sedan dess förts i…
Veckans gastronomiska ord – Crème Brûlée
Min gissning är att det kommer servears en och annan Crème Brûlée imorgon när det nya året ska firas in. Men hur mycket vet du egentligen om Crème Brûlée? Det är åter dags för veckans gastronomiska ord här på Recepten.nu. Crème Brûlée – Dessert av sött äggstanning som före serveringen överströs med rörsocker, vilket bränns…
Pizzabullar
Vill du ha ett förslag på vad du kan packa ner i ryggsäcken när du ska ge dig ut på dagens skidtur? Orsakerna till att göra pizzabullar kan vara många men ett är dock säkert – de är nära nog perfekta att plocka fram till mellanmål och picknick. Mellis är något som har fått en…
Tomtegröt
– Tomten! Kom fram nu. Gröten är serverad och väntar på dig ute i vedboden! Tomten skyndar från hus till hus klappar skall lämnas i var stuga vänlighet tänder alla julens ljus Magen knorrar och vill ha mat på hans vanor råder ingen modefluga risgrynsgröt ska det vara på tomtens fat Så äntligen hos recepten…