Stroganoff är en prisvärd och praktisk måltid i vardagen. Det är dessutom en rätt som fungerar utmärkt att göra vegetarisk. Det här är ett laktovegetariskt recept (innehåller mejeriprodukter) men det går också att köra rätten vegansk. Byt då ut mejerigrädden mot sojagrädde. Tidigare har Håkan skrivit om sin favoritstroganoff här på Recepten. Rätten går lämpar…
Alla inlägg i Övrigt
Mycket kokböcker på bokmässan
Igår besökte Petter och jag den pågående bokmässan i Göteborg. Givetvis var vårt mål att kolla in kokböcker och eventuellt möta några av de matprofiler som står bakom böckerna. Sophie Berlin, aktuell med boken Sophies mat, Fredrik Eriksson, aktuell med boken Sill och strömming, Paul Svensson, aktuell med boken Pauls kök, Roy Fares, aktuell med…
Filmjölksbröd
Enkelt, snabbt och gott. Ungefär så kan man beskriva det filmjölksbröd som har kommit att bli ett av de mest bakade bröden hemma hos oss. Det här filmjölksbrödet är ett perfekt matbröd med sin rustika karaktär och de många olika mättande ingredienserna. Vid ett mellanmål eller till frukost så ger det en fin mättnadskänsla utan…
Bruna bönor – trendriktig höstmat att äta med gott samvete
Öländska bruna bönor har skyddad geografisk beteckning. Organisationen Slow Food har givit bönan status som mathantverk av hög kvalitet värt att bevara. Bönor i allmänhet och den bruna bönan i synnerhet förtjänar uppskattning och kärlek. Bruna bönor med fläsk är klassisk husmanskost och förgyller lunchtallriken titt som tätt. I butikerna är plastkorven med bönor en…
Kärleksmums med tosca
Kärleksmums är både gott och enkelt att baka i stora mängder. Så när det var dags för mig att baka till alla som skulle trädgårdsstäda i den gemensamma lekparken som vi bor intill så föll valet på denna fina kaka. För att höja stämningen till topp så fick det bli en något lyxigare variant än…