Rabarberpaj med knäckigt täcke

Att njuta av den första rabarbern i form av en rabarberpaj kan aldrig bli fel. Med detta recept på just rabarberpaj så kan du koka ihop en god variant som har ett trevligt knäckigt täcke av havregryn blandat med smör och sirap. Serverar den gärna varm med vaniljglass som dessert eller som en kaka till kaffet och du kommer att bli dagens hjälte.

Detta behöver du för att göra rabarberpaj med ett knäckigt täcke:

– ca 500 g rabarber
– 2 msk florsocker
– 1 msk potatismjöl
– 75 g smör
– 1 dl ljus sirap
– 1/2 dl mörk sirap
– 3 dl havregryn

Så här gör du rabarberpajen:
Sätt ugnen på 225 grader. Ansa rabarbern och skär den i en smord ugnssäker form och pudra över florsocker och potatismjöl och blanda.
Smält smöret och tillsätt ljus och mörk sirap. Blanda i havregrynen och låt det få ett uppkok. Klicka sedan smeten över rabarbern, sätt in den i mitten av ugnen och grädda i ca 25 minuter.

Servera pajen varm med vaniljglass och njut.


Upptäck mer från Håkan Liljeqvist

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.