Fetaostfyllda kötfärsbiffar med mellonsallad

Fetaostfyllda köttfärsbiffar och melonsallad

Tänk dig något rejält men ändå lätt. Lite lustigt kanske men ungefär så var upplevelsen av att äta dessa fetaostfyllda köttfärsbiffar tillsammans med en trevlig melonsallad. Jag måste även påpeka den fina smakkombon man får till genom att använda fetaostens sälta och melonsalladens sötsyrliga smak tillsammans. Det lirar fint ihop! Testa receptet så förstår ni vad jag menar.

Receptet nedan är för fyra personer:

500 g nötfärs
150 g fetaost
1 ägg
1 tsl+½ tsk salt
2 krm+1 krm nymald svartpeppar
1 msk + 2 msk olivolja
1 kilo vattenmelon
4 stora tomater
1 rödlök
1 msk rödvinsvinäger

Tillbehör: bröd och ruccola.

Innan du börjar med biffarna så kan det vara läge att sätta ugnen på 225 grader. Tärna fetaosten. Blanda sedan nötfärsen med ägget, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Dela sedan upp färsen i fyra lika stora bitar som du plattar ut på en skärbräda. När de är utplattade så strör du över fetaosten och rullar ihop till fyra fina biffar. Stek biffarna runt om i 1 msk olja (ca 3 minuter) och lägg sedan över dem i en ugnssäker form som du ställer in i ugnen cirka 15 minuter.

Under tiden som du väntar på biffarna så skalar du och kärnar melonen. Skär i stora tärningar och tärna även tomaterna. Skala och skiva löken och blanda sedan melon-, tomat- och lökbitarna i en lämplig skål. Blanda 2 msk olja med vinäger, ½ tsk salt och 1 krm peppar så får du en trevlig dressing att hälla över salladen i skålen.

Servera sedan dina fetaostfyllda köttfärsbiffar med salladen, bröd, lite ruccola och kanske en grillad citron. Smakar hur bra som helst!


Upptäck mer från Håkan Liljeqvist

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.