Kocken Mathias Dahlgren

Kocken Mathias Dahlgrens 5 tips till hemmakocken

I en väldigt läsvärd artikel i senaste numret av magasinet Icon får jag som läsare möta kocken Mathias Dahlgren. Bland annat delar han med sig av fem kloka råd till hemmakockar. Artikeln ger en fin beskrivning av kockgeniet Mathias, hans matfilosofi och den resa som han och det svenska köket har gjort.

Som en del av artikel läser jag Mathias fem råd till hemmakocken. De är väldigt enkla men självklara och får mig att inse att jag har en hel del att lära mig. Samtidigt känns det befriande att råden inte är mer komplicerade än så här. Speciellt uppskattar jag råd nummer fem som säger mycket om den glädje det finns i att laga mat och att bjuda andra på det man har skapat.

Råkar du komma över Icon nr 5 2012 så rekommenderar jag dig att läsa artikeln. Det här magasinet har för övrigt överraskat mig med flera intressanta artiklar om matkultur, restauranger och matpersonligheter som inspirerat mig (och gjort mig till en prenumerant av tidningen).

5 råd från Mathias Dahlgren

1. Laga bara mat på råvaror som du förstår dig på.

2. Lär dig hitta rätt balans mellan råvara och salt innan du använder andra kryddor.

3. Köp och använd köksutrustning som fungerar för dig och din familj.

4. När du bjuder på mat, bjud då generöst eller inte alls.

5. Genom att bjuda på mat du tycker om bjuder du också lite på dig själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.