Rabarberpaj Cookie Pekan

Tänk dig amerikanska cookies tillsammans med rabarberns syrliga smak. Gillar du den tanken så ska du definitivt testa denna Rabarberpaj Cookie Pekan. Vi testade den igår och den smakar kanon. Speciellt rätt är den för dig som är en nötfantast precis som jag.

Rabarberpaj Cookie PekanJo, jag vet. Det var inte länge sedan jag skrev om rabarberpaj (kolla in de fina rabarberpajsrecepten här) men eftersom vi nu har testat ytterligare en här hemma, med en annan fantastisk karaktär och smakblandning, så kan jag inte låta bli att tipsa er om denna. Vi åt den tillsammans med vispgrädde vilket funkade alldeles utmärkt. För en paj till 4-6 personer behövs följande:

500 g rabarber
70 g pekannötter
100 g rumsvarmt smör
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl + ¾ dl ljust muscvadoråsocker
1 krm salt
1 msk majsstärkelse (Maizena)
Lite florsocker att pudra över pajen och vispad grädde som tillbehör

Dra igång pajbaket med att sätta ugnen på 200 grader. Hacka sedan pekannötterna grovt. Lägg därefter rumsvarmt smör, mjöl, bakpulver, 1 dl muscovadoråsocker, pekannötter och salt i en lämplig bunke. Blanda ihop detta med händerna (världens bästa köksredskap!) så att du får en sammansatt och smidig deg. Skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar som du sedan fördelar i en pajform (ca 24 cm i diameter). Strö över ¾ dl ljust muscvadoråsocker och majsstärkelse och blanda runt. Fördela sedan degen över rabarbern i oregelbundna bitar. Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i ca 25 minuter.

När den ser klar ut så ta ut den och låt den svalna något innan det är dags att pudra på florsocker. Du serverar lämpligen denna rabarberpaj ljummen eller kall med den vispade grädden.

Somliga hävdar faktiskt att detta är den bästa rabarberpajen av dem alla. Håller du med?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.