Emmas knäckebröd

Emmas knäckebröd

När det är dags att smaka av julskinkan så finns det ett måste och det är det knäckebröd som min fru brukar baka. Utan detta julknäcke blir det helt enkelt ingen julefrid i hemmet. Det är faktiskt inte så komplicerat att baka ett knäckebröd som kommer att imponera på både dig och din omgivning. Om…

Köttbullar

Köttbullar

Köttbullar. Är det kanske det svenskaste som finns? Ja, våra ”swedish meatballs” är i varje fall ett välbekant begrepp för många och en återkommande maträtt i de flesta svenska hem. På julbordet är de ett måste och därför känns det självklart att berätta för er hur vi gör köttbullar hemma hos oss. Självklart kan man…

Projektet: Inlagd sill – Del 3 – Sherry och vitlökssill

Projektet: Inlagd sill – Del 3 – Sherry och vitlökssill

Dags för den tredje och avslutande delen av projekt inlagd sill. Idag skall sherry och vitlökssillen färdigställas. Om förberedelser och om Glasmästarsill kan du läsa i projektets tidigare del: här och här. Jan-Boris Möller som under 1990-talet var en känd tevekock presenterade sherry och vitlökssillen i ett av sina julrecept. Sherry och vitlökssill är en…

Veckans gastronomiska ord – Senap

Veckans gastronomiska ord – Senap

Inget julbord utan senap och definitivt ingen skinkmacka utan senap. Men vad är egentligen senap? Under rubriken Veckans gastronomiska ord försöker jag mig på att verka folkbildande inom området gastronomi. Uppgiften jag tagit på mig är att presentera ett gastronomiskt relaterat ord varje söndag, varje vecka. Kanske medför detta projekt att ni lär er något…