Chokladsnittar med nötkross sammanför två saker som jag gillar. Choklad och nötter. Den lite sega småkakan som vanligtvis har pärlsocker på toppen får en någon mindre söt och lite mer knaprig karaktär med hjälp av de hackade nötterna. För mig innebär det att den blir intressantare. När man bakar sina egna kakor så har man…
Alla inlägg i Övrigt
Anna Stinas kungliga medaljonger
Glöm cupcakes och kladdkaka. Ska det vara fest så ska det vara i sällskap av Anna Stinas kungliga medaljonger! Utsökt med stil, hantverksfröjd och högst kaffekompatibel. Se där: några smickrande ord om småkakans okrönta majestät. När jag var barn lagade min mamma mycket och god mat. Fortfarande bjuder hon på allt från hembakat frukostbröd till…
Vår Julkokbok – Kokboksrecension
Behövs det en kokbok med enbart julrecept? Är en sådan receptsamling en soppa kokt på spik? Går det förnya julrecepten utan långsökta associationer? Det var med viss skepsis jag ställde mig de tre frågorna och påbörjade läsningen av Vår julkokbok. Vår kokbok har givits ut sedan 1951. KF:s provkök stod till en början bakom utgivningen…
Sara bakar – Månadens matblogg
Det är svårt, ja faktiskt nära nog omöjligt, att inte bli drabbad av Saras passion för bakning om man besöker hennes blogg. Denna passion har inte bara fått henne att börja blogga om sin bakning utan har också fört henne från en karriär som journalist till att idag driva ett eget bageri, Solhaga Stenugnsbageri, i…
Årets kock 2013 – semifinal i Jönköping
Hel bakad odlad piggvar med knaprigt skinn och meunierstekt slag. Det var maträtten som tog kocken Leo Frodell till final i Årets kock 2013. På Elmia i Jönköping kämpade under gårdagen (tisdag 20 november) tolv kockar om avancemang i den prestigefyllda tävlingen. I anslutning till arrangemanget passade lokala matproducenter på att visa upp sina raffinerade…