Kokning – vad händer när man kokar mat?

Kokning – vad händer när man kokar mat?

Vad händer egentligen när man kokar mat? Hur funkar det att koka i vattenbad eller vattenånga? Vad är betyder sjudning, pochering, blanchering, förvällning och skållning? Att behandla råvaror genom kokning är grundläggande inom matlagning men kanske ändå inte alltid så enkelt. Jag har tagit mig en djupdykning i detta ämne och hoppas här kunna klarlägga…

Rabarberpaj Cookie Pekan

Rabarberpaj Cookie Pekan

Tänk dig amerikanska cookies tillsammans med rabarberns syrliga smak. Gillar du den tanken så ska du definitivt testa denna Rabarberpaj Cookie Pekan. Vi testade den igår och den smakar kanon. Speciellt rätt är den för dig som är en nötfantast precis som jag. Jo, jag vet. Det var inte länge sedan jag skrev om rabarberpaj…

Fetaostfyllda köttfärsbiffar och melonsallad

Fetaostfyllda köttfärsbiffar och melonsallad

Tänk dig något rejält men ändå lätt. Lite lustigt kanske men ungefär så var upplevelsen av att äta dessa fetaostfyllda köttfärsbiffar tillsammans med en trevlig melonsallad. Jag måste även påpeka den fina smakkombon man får till genom att använda fetaostens sälta och melonsalladens sötsyrliga smak tillsammans. Det lirar fint ihop! Testa receptet så förstår ni…