Vad händer egentligen när man kokar mat? Hur funkar det att koka i vattenbad eller vattenånga? Vad är betyder sjudning, pochering, blanchering, förvällning och skållning? Att behandla råvaror genom kokning är grundläggande inom matlagning men kanske ändå inte alltid så enkelt. Jag har tagit mig en djupdykning i detta ämne och hoppas här kunna klarlägga…
Alla inlägg i Övrigt
Rabarberpaj Cookie Pekan
Tänk dig amerikanska cookies tillsammans med rabarberns syrliga smak. Gillar du den tanken så ska du definitivt testa denna Rabarberpaj Cookie Pekan. Vi testade den igår och den smakar kanon. Speciellt rätt är den för dig som är en nötfantast precis som jag. Jo, jag vet. Det var inte länge sedan jag skrev om rabarberpaj…
Fetaostfyllda köttfärsbiffar och melonsallad
Tänk dig något rejält men ändå lätt. Lite lustigt kanske men ungefär så var upplevelsen av att äta dessa fetaostfyllda köttfärsbiffar tillsammans med en trevlig melonsallad. Jag måste även påpeka den fina smakkombon man får till genom att använda fetaostens sälta och melonsalladens sötsyrliga smak tillsammans. Det lirar fint ihop! Testa receptet så förstår ni…
Kocken Mathias Dahlgrens 5 tips till hemmakocken
I en väldigt läsvärd artikel i senaste numret av magasinet Icon får jag som läsare möta kocken Mathias Dahlgren. Bland annat delar han med sig av fem kloka råd till hemmakockar. Artikeln ger en fin beskrivning av kockgeniet Mathias, hans matfilosofi och den resa som han och det svenska köket har gjort. Som en del…
Ricottatarte – som lätt lunch eller buffémat
Här om dagen gjorde jag bekantskap med en Ricottatarte som funkade fin fint som en lättare måltid tillsammans med en grönsallad. Ricottans fina mjuka smak funkar till mycket. Jag har exempelvis testat att göra en tarte med just denna fina färskost. Den funkar säkert också mycket bra som buffétilltugg om den skärs upp i lite…