Intressanta bloggar i ett länktåg – haka på du också!

Via ett mail i min inbox från Jimmy blev jag uppmuntrad att haka på det stora Länktåget (ej att förväxla med Rocktåget, Snälltåget eller andra typer av tåg).

Vad är då detta undrar du förståss? Jo, någon har skapat en lista med intressanta bloggar som han/hon läser inom ämnesområdet data/it/internet/seo/programmering och därefter har han uppmanat någon att fylla på listan och publicera den på sin blogg och därefter uppmana någon/några till att fylla på listan och göra samma sak. Alltså enligt principen katten på råttan och råttan på repet modellen skulle man kunna säga.

Jag tycker det är en strålande idé eftersom man på detta sätt får chansen att dela ut och få länkkärlek samt hitta nya intressanta bloggar inom ämnet.

För att listan ska utökas och spridas är det bra om de jag lagt till nappar på ideén och fortsätter utöka listan. Du som har en internetblogg och läser detta kan givetvis också själv kopiera listan nedan och lägga till tre egna tillägg och därefter sprida listan/ideén vidare (även om jag inte har lagt till just din blogg.

För att alla som eventuellt följer ideén ska förstå den måste du följa instruktionerna nedan.

— Kopiera ALL text och ALLA länkar nedan —

1. Klistra in texten i ett nytt blogginlägg. Precis innan den kopierade texten skriver du ett kort stycke där berättar om listan och länkar till den bloggaren som lade till dig på listan. Det här är viktigt eftersom det därmed inte skapas duplicerade inlägg. Eftersom någon också lade till dig på listan torde det inte var för mycket begärt att bjuda på en extra inlänk till den personen.
2. Ta listan under “Mina tillägg” från bloggen som lade till dig och lägg till dem under rubriken “Originallistan”. Känn dig fri att ändra länktexten till din egen blogg för att få varierade nyckelord i dina kommande inlänkar.
3. Lägg själv till max 3 st bloggar under “Mina tillägg”
4. Kontakt de som du har lagt till och be dem göra samma sak.

Mina tillägg
Hej Världen

Originallistan
Nobel Prize Winner
Webmastern
SEO IT Sverige
Jimmy Höög
Fyra nyanser av brunt
Beta Alfa

— Kopiering slutar här —

Där har du hela projektet och jag hoppas givetvis på en snöbollseffekt.

2 kommentarer / Lägg till din kommentar nedan

  1. Shit vilken tur att du varnade mig. Jag höll PRECIS på att förväxla det här med Rocktåget :P

    ”få länkkärlek”…….. det var nog det mest patetiska jag läst i hela mitt liv lol…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.