Rulltårta är en klassiker som håller än. I vår hemgjorda kokbok återfinns detta recept som är relativt enkelt att klara ut.
Detta behöver du:
4 ägg
2 dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Till smörkrämen:
75 g margarin
1,5 dl siktat florsocker
2 tsk vanlijsocker eller 1,5 – 2 msk kakao.
Vispa ägg och strösocker poröst. Vispa sedan ner vetemjölet och bakpulvret och rör sedan försiktigt i potatismjölet. Häll sedan smeten i en beklädd långpanna och grädda i ugnen i 5 minuter på 250-275 grader.
Efter det att du tagit ut den färdiggräddade rulltårtan så är det bara att smeta på smörkrämen och rulla ihop allting. Ta gärna hjälp av smörpapper när du rullar så att det blir en tajt och bra rulle.
Skiva upp och avnjut denna goda rulltårta!
Upptäck mer från Håkan Liljeqvist
Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.
Måste väl vara något fel…
”2 tsk vaniljsocker ELLER 1,5-2 msk bakpulver”
Är ju helt olika saker, och dessutom olika mängder. Skippa bakpulvret? :)
Hmm… behövs korrläsas mer än en gång.
”Vispa sedan ner vetemjölet och bakpulvret och rör sedan försiktigt i potatismjölet.”
Hur mycket vetemjöl, sa du?
Du har helt rätt. Det här blev onödigt rörigt. Ska genast korra. Hmm…
Fixat nu!