Är ni med mig?

Jag har egentligen aldrig tänkt skriva om politik i min blogg men nu känner jag mig tvungen. EU-valet i helgen har gjort mig nedstämd, ledsen och orolig.

Nära nog hälften av sveriges röstberättigade valde att inte rösta. De var tysta brickor i det politiska spelet. Genom att inte rösta har de alltså lagt sig platt. Nu hoppas jag på er. Ni kommer att göra all skillnad om ni tänker om. Att välja att inte rösta är INTE en röst i sig. Jag köper inte det resonemanget. Jag kan förstå att det inte är lätt att hitta en hemvist bland de politiska partierna (jag hittar själv inget klockrent alternativ) men nu är det viktigt att markera vad man inte sympatiserar med. Det är dags att fundera över hur vi kan mobilisera vårt samhälle inför kommande val och visa att demokrati och alla människors lika värde är viktigt för oss. Nu hjälps vi åt och fixa detta! Du har ett ansvar.

Ser ni vad det är som händer här? Är ni med mig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.