Bättre titlar i Blogger

Bloggverktyget Blogger gör inte helt optimala titlar till bloggens alla sidor. Men det finns en lösning!

En av de fundamentala sakerna för att få god indexering i sökmotorer (exempelvis Google) är att ha bra beskrivningar av sidan i dess title. Hur funkar det då? Jo, att ha en title på sitt dokument är ett måste för den seriöse webbmakaren. I sidans kod ser det ut så här:

<title> Det som står här inne är dokumentets titel.</title>

Titeln är också det som syns längst upp i namnlisten på din browser. Det är också det som syns om någon sätter ett bokmärke på din sida. Det gäller med andra ord att med några korta ord få med vad din sida handlar om och oftast funkar blogginläggets rubrik bra till att vara en informativ title (dvs. om man formulerar rubriken lite smart, och vad man ska tänka på då tänker jag skriva om i ett kommande inlägg här på NPW).

I bloggverktyget Blogger är inte detta optimalt i grundutförandet eftersom bloggens namn per automatik alltid skrivs ut först och därefter den specifika sidans titel. Den här textraden som följer hade exempelvis varit title för denna sida ifall den vore skapad i Blogger

Nobel Prize Winner: Bättre titlar i Blogger

Det bästa för att att optimera sin blogg för sökmotorer hade istället varit att haft en helt unik title med enbart sidans beskrivning, det vill säga på detta sätt:

Bättre titlar i Blogger

Men, jag satt och grejade lite och vips kom jag på ett sätt att faktiskt lösa detta genom en liten förändring i min Blogger template. Vad du gör för att få sökmotorvänliga titlar med Blogger är att ta bort följande kod…

<title>< $BlogPageTitle$></title>

Och istället skriva dit detta:

<title>
< $BlogTitle$>
< $BlogItemTitle$>
</title>

Vips så har du bättre titlar och effekten borde bli bättre indexering i sökmotorer och i sin förlängning mer besök. Bra va!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.