Bonus hit och bonus dit – gör det enklare nu!

Jag har nyligen haft anledning att handla en mörk kostym på MQ. Det hela gick väldigt smidigt. Rätt storlek, bra passform och vips så var jag redo att betala för det hela och halade upp MQ-kort och betalkort.

När jag skulle betala så visade det sig att jag blev något som jag tror benämndes som silvermedlem. Det gjorde att jag slapp att lägga ut de 150 kronorna som det egentligen skulle kostat mig att låta dem lägga upp kostymbyxorna. En riktigt trevlig överraskning alltså. Dessutom var kostymen relativt sett ganska lågt prissatt så den totala utgiften blev mindre än vad jag hade räknat med på förhand. Gött! Det smarta i detta sammanhang var att denna butikskedja inte har bonusen kopplad till ett specifikt kundkort utan till mitt personnummer. Smart!

Just detta med bonus är verkligen en humörhöjare för mig trots att jag vet att jag egentligen inte sparar några pengar. Jag blir bara av med lite mindre än jag skulle blivit annars.

Å andra sidan tycker jag att detta med bonus har en viss problematik. Just detta sätt att marknadsföra sig med bonus är ju nämligen otroligt vanligt idag och alla har sina medlemskort och register. Säg den butikskedja som inte kan erbjuda dig ett bonuskort. Till och med simhallen i staden där jag bor har ju bonuskort som gör att det blir billigare för mig ju mer jag simmar.

När jag funderar på detta så vore det bra om alla kunde samlas kring ett enda kort. Eller ännu bättre – kunde inte alla olika bonusprogram vara kopplade till mitt betalkort eller mitt personnummer? På det viset så behövde jag ju inte bekymra mig om att jag inte har med mig det rätta kortet när jag väl ska göra affär i butik x eller y.

Men det blir kanske lite för bra för oss konsumenter då. Det blir liksom lite för enkelt att utnyttja alla bonuserbjudanden och ingen skulle någonsin handla något till ordinarie pris.

Men alla butiker och affärsmän – ni får gärna överraska mig med just detta upplägg. Ingen skulle bli mer glad än jag.

1 kommentar / Lägg till din kommentar nedan

  1. Visst är det fantastiskt med sådan service, fick samma bemötande på brothers när jag skulle betala med kreditkort och brothers medlemskort, gratis uppläggning av både kostymbyxor och tillskräddad kavaj. Vissa kreditkort ger bonuspoäng men håller med dig ett kort för allt hade självklart varit ultimat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.