Månadens bästa på Nobel Prize Winner – Nov – 2008

Har du missat vad jag skrivit om under de senaste 30 dagarna? Nedan har du en lista med de hetaste nyheterna under den perioden:
 • Sökmotoroptimera din WordPress-blogg
  Bloggar är i regel rätt så bra i sitt grundutförande vad gäller sökmotoroptimering, dvs att skaffa sig bra positioner i sökmotorer så som exempelvis Google. Det går dock att göra mycket för att ytterligare förbättra möjligheterna till bra positioner och därmed få mer trafik till sin blogg.
 • Så fixar du annonsörer till din blogg
  Via ProBlogger hittade jag en lätt tokig men intressant video om hur du fixar annonsörer till din blogg. Metoden är lika enkel som genial – ring upp de företag som annonserar på exempelvis Google Adsense och hör efter ifall de vill synas på din sida som relaterar till samma ämne.
 • Visa upp dina bästa bloggposter
  Kör du WordPress finns det många intressanta och spännande tillägg eller så kallade plugins som kan ta din blogg till nya höjder. Har du till exempel noterat att många framgångsrika bloggare gör en summering med sina bästa bloggposter varje månad eller vecka?
 • Några upplevelser du kan ge i julklapp
  Idag står det klart att årets julklapp är upplevelser. Äntligen något vettigt var min första tanke, samtidigt som det känns lite lustigt att ge bort kommersiellt färdigförpackade upplevelser. Å andra sidan är det ju numera den mest naturliga sak att köpa färdigförpackad mat så det var kanske bara en tidsfråga.
 • Google ger råd om sökmotoroptimering
  En vanlig fråga är hur man får sin sajt att ranka bättre i sökmotorer, det vill säga hur du sökmotoroptimerar din webbsida. Nu har Google precis lanserat sin Search Engine Optimization Starter Guide som tar upp en rad olika frågor kring detta.
 • Loopia – snart tappar jag tålamodet
  Idag har webbhotellet Loopia kraftiga problem och till och med en vänlig man som jag blir så pass irriterad att jag lägger energi på att gnälla lite på dem här. Jag hoppas verkligen det kommer en bra förklaring på dagens driftstörningar.
 • Visst kan du tjäna pengar på din blogg
  En vanlig fråga jag får är hur man kan tjäna pengar på en blogg. Frågan kan besvaras på många sätt. Bland annat bjuder den välkände Internet-profilen Shoemoney på denna video där ämnet om hur man tjänar pengar på sin blogg behandlas.
 • Snabba surftips om SEO, WordPress trixande, matskrivande, bildredigering online samt programvaror
  De senaste dagarna har jag haft lite för lite tid över för att skriva om allt intressant jag funnit på nätet. Här kommer därför istället några snabba surftips till just dessa guldkorn (så att jag ska komma ihåg att besöka dem igen).
 • Fel på rss-flödet
  Just nu verkar det vara problem med mitt rss-flöde. Jag felsöker och hoppas kunna lösa det inom kort. Om någon har tips på vad det är jag kan ha råkat ut för så tipsa gärna.
 • Ligger du inte i topp på Google så finns du inte
  Via Anton som i sin tur funnit bilden hos i Ducedos Jaiku-flöde fann jag denna bild (katten på råttan och råttan på repet…).Enligt en färsk bok som jag läser just nu så är det hela 84% som inte tar sig till botten av sidan två i Googles sökresultat.
Vill vara uppdaterad med det senaste? Testa att rss-prenumerera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.