Veckans gastronomiska ord – Montera

Veckans gastronomiska ord – Montera

Söndagar har sitt stående inslag här på Recepten.nu i form av veckans gastronomiska ord. Denna vecka vill jag ägna en stund åt begreppet montera. Att montera ihop en IKEA-möbel är ju en sak men vad syftar egentligen en kock på när han ska montera något i matlagningen? Montera – Att montera är ett kockuttryck för…

Annas mat – kokboksrecension

Annas mat – kokboksrecension

I Annas mat har Anna Bergenström samlat recept och erfarenheter från mångårig tjänst i matlagningsjournalistikens tecken. Hon har för sitt arbete tilldelats Gastronomiska Akademiens pris och av regeringen utnämnts till professor. Hennes volymer finns i många svenska hem och i den nya och reviderade upplagan av Annas mat har tvåhundra nya recept tillkommit. Det finns…

Stekta päron med muscovado

Stekta päron med muscovado

Päron! Idag vill jag tipsa er om världens enklaste sätt att förvandla päron till en schyst dessert. Fem minuter och det är klart! Om du är lika lyckligt lottad som jag vad gäller tillgång till päron (tack svärföräldrar för detta!) så kanske det här dessertförslaget kan vara intressant. Stekta päron med muscovado slänger du snabbt…