Söndagar har sitt stående inslag här på Recepten.nu i form av veckans gastronomiska ord. Denna vecka vill jag ägna en stund åt begreppet montera. Att montera ihop en IKEA-möbel är ju en sak men vad syftar egentligen en kock på när han ska montera något i matlagningen? Montera – Att montera är ett kockuttryck för…
Alla inlägg i Övrigt
Annas mat – kokboksrecension
I Annas mat har Anna Bergenström samlat recept och erfarenheter från mångårig tjänst i matlagningsjournalistikens tecken. Hon har för sitt arbete tilldelats Gastronomiska Akademiens pris och av regeringen utnämnts till professor. Hennes volymer finns i många svenska hem och i den nya och reviderade upplagan av Annas mat har tvåhundra nya recept tillkommit. Det finns…
November på Recepten.nu – sju sorters kakor och lite till
Vi sätter punkt för oktober och noterar att det nu står november i almanackan. Nu vill vi fika och äta kakor och det hoppas vi att du också vill. Vi kommer nämligen bjuda på sju sorters kakor under november och dessutom lite annat matnyttigt. Oktober har inneburit något av ett skogstema här på matbloggen. Bland…
Kycklingpytt med rosa yoghurtsås
Jag fortsätter på temat mat som funkar idealiskt för barnfamiljen. Här om dagen handlade det om en snäll chicken thai. Idag är det också kyckling som gäller då jag testat en familjevänlig kycklingpytt med rosa yoghurtsås. Att hitta maträtter som passar hela familjen är lite av en utmaning hemma hos oss. Oftast skiter det sig…
Stekta päron med muscovado
Päron! Idag vill jag tipsa er om världens enklaste sätt att förvandla päron till en schyst dessert. Fem minuter och det är klart! Om du är lika lyckligt lottad som jag vad gäller tillgång till päron (tack svärföräldrar för detta!) så kanske det här dessertförslaget kan vara intressant. Stekta päron med muscovado slänger du snabbt…