November på Recepten.nu – sju sorters kakor och lite till

Vi sätter punkt för oktober och noterar att det nu står november i almanackan. Nu vill vi fika och äta kakor och det hoppas vi att du också vill. Vi kommer nämligen bjuda på sju sorters kakor under november och dessutom lite annat matnyttigt.

Oktober har inneburit något av ett skogstema här på matbloggen. Bland annat har du kunnat läsa om en mustig älgfärssoppa, en superenkel renskav, en trevlig älggryta med porter och tranbär och en skogssvampslasagne som alla svampälskare bör testa.

Vi avslutade laxprojektet med laxpytt, laxburgare och gravad lax och startade upp vårt nya matprojekt; mjölksyrning. Här finns del 1 och del 2 i detta projekt och avslutande delen kommer i nästa vecka då Petter ska laga lite mat på det som mjölksyrats.

Petter har inte bara ägnat sig åt att mjölksyra utan också hunnit med att recensera tre kokböcker. Vår förhoppning är att vi med dessa recensioner kan hjälpa dig att köpa just de böcker som passar dig på bästa sätt. Alla våra kokboksrecensioner finns samlade här.

Månadens matblogg är ett sätt för mig att uppmärksamma er på riktigt bra matbloggar som jag tycker är väl värda din uppmärksamhet. I oktober var det m.ade b.y m.ary som presenterades under denna rubrik och jag fick även möjligheten att göra en liten kort intervju med henne. Kolla in det här.

Ni fick se mig i rörligt bild när jag gjorde debut som videobloggare (kolla här). Det var så kul och ni uppskattade det så pass mycket att jag utlovar många fler videobloggar framöver. Jag snickrade även ihop en sökmotor dit du kan anmäla din mat- eller bakblogg och ni verkar gilla idéen vilket glädjer mig mycket. Du kan läsa mer om hur det funkar och hur du anmäler din blogg här. Sökmotorn där du just nu kan söka efter recept på 13 bloggar i en och samma sökning finns här.

Dessa mat- och bakbloggar har inkluderats i den anpassade sökmotorn under oktober:

Vilket gött gäng, inte sant!? Redan nu, efter bara några veckor, så är det härligt att söka recept via sökmotorn och se allt trevligt som dessa bloggar bjuder på i form av matinspiration och recept.

Nu blir det kakor!

Men helt onostalgiskt blickar jag framåt. November är nämligen klart spännande då jag och Petter har beslutat oss för att ha kakor som tema. För när man tänker på det, finns det egentligen en bättre fikamånad än just november?

När november är över ska vi ha bjudit er på sju sorters kakor och en hel del annat. Anledningen till vårt temaval är helt enkelt att vi tycker att kafferep med sju sorters kakor är en trivsam institution i vårt land som vi gärna vill lyfta fram. Dessutom är det otroligt roligt att baka kakor och ännu roligare att äta och bjuda på. Så, med detta sagt, välkommen till november på Recepten.nu!

Vill du komma igång med ditt kakbak redan nu så kan jag tipsa om att vi redan har snuddat vid ämnet kakor. Kolla in bondkakorna, chokladsnittarna och dessa drömmar.

Fotograf: Carl-Robert Jonzon

2 kommentarer / Lägg till din kommentar nedan

  1. Jag hänger absolut med in i november! Jag älskar kafferep med kakor. Helst äter jag småkakor och då finns det nästan ingen hejd på mig. Så jag lär bli kvar här ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.