M.ade b.y m.ary – Månadens matblogg

M.ade b.y m.ary – Månadens matblogg

Det vimlar av riktigt bra svenska matbloggar. Många lägger ner mycket tid och engagemang för att sprida matglädje, kunskap och inspiration. Det tycker jag är väl värt att uppmärksamma. Kanske kan det bidra till att fler hittar dessa fina bloggar? Kanske kan det inspirera de som driver bloggarna att fortsätta med dem? Det är i…

Skogssvampslasagne med lufttorkad skinka och oregano

Skogssvampslasagne med lufttorkad skinka och oregano

Idag vill jag uppmärksamma er på den allra underbaraste skogssvampslasagnen. För mig är det en rätt som går rakt in på topplistan över de bästa sakerna man kan göra med skogssvamp. Troligen kommer den hänga kvar där lika länge som ”De sista ljuva åren” dominerade Svensktoppen. Inga andra jämförelser mellan dessa två vitt skilda företeelser…

Äppelcheesecake

Äppelcheesecake

Det går inte att få nog av äppelpaj. I oktober börjar det möjligen gå slentrian i recepten och det är dags att förnya och skapa variation bland fruktpajerna. Den här pajen påminner om cheesecake och förenar det bästa från äppelpajen med cheesecakens krämighet. Det blir till en festlig och lite ovanlig äppelsymfoni att överraska vännerna…

Sylta – Veckans gastronomiska ord

Sylta – Veckans gastronomiska ord

Det var ett tag sedan sist men jag har inte gett upp. Nu fortsätter jag med det självpåtagna uppdraget att verka folkbildande inom området gastronomi. Uppgiften är att presentera ett gastronomiskt relaterat ord varje söndag, varje vecka. Idag handlar det om begreppet sylta. Sylta – Kärt barn har många namn sägs det. Ibland är det även så…