Heta kräftor i mustig gryta

Heta kräftor i mustig gryta

Den röda kräftan har en självklar plats på festbordet under höstens inledning. Med sin karaktäristiska smak gör den sig bra tillsammans med en smakrik och salt lag. Traditionellt kokas den också just så – i rikligt med vatten, rejält med salt och stor knippa dill. Jag är mycket förtjust i både skaldjur och fisk, men…

Så blir överblivet ris mumsiga risplättar med blåbärssylt och grädde

Så blir överblivet ris mumsiga risplättar med blåbärssylt och grädde

Gammalt ris blir plättar? När jag postade en bild på mina risplättar med hemgjord blåbärssylt och vispgrädde (jag finns på Instagram som @hakis) så frågade sig någon hur detta kunde vara gjort av överblivet ris. Här kommer svaret! Det är svårt att koka just så mycket ris som man behöver. Ofta blir det en slatt…

Fudge Brownies – en tiopoängare om du är en chocoholic

Fudge Brownies – en tiopoängare om du är en chocoholic

Ibland kommer det bara över mig. Chockladsuget. De här fina kakorna är verkligen något för alla som likt mig är svaga för choklad. Ännu en gång är pekannöten en av ingredienserna, här i en trevlig smakkombo med choklad. Dina smaklökar kommer att applådera och göra vågen. Till denna kaka behöver du detta: 100 g finhackad…