Studentrabatt – så funkar det

Som student kommer du märka att det finns en mängd erbjudande och rabatter som du kan ta del av. Studenter är helt enkelt en stor och eftertraktad målgrupp för många företag och fenomenet studentrabatt är därför ganska så vanligt förekommande. Det kan du dra nytta av och spara en hel del pengar. Men var observant – alla erbjudande är inte fantastiska.

När du pluggar på får du ett Mecenatkort hemskickat till dig, från första termin på gymnasiet fram till examen från universitet eller högskola (det som tidigare kallades CSN-kort ges inte ut längre utan har ersatts av Mecenatkortet till alla). Kortet visar att du studerar vid ett svenskt universitet och skall vanligen uppvisas när du behöver styrka din identitet som student. På kortet och på den hemsida som är knuten till kortet finns ett flertal företag inom en mängd olika branscher som erbjuder dig rabatter.

Ta för vana att alltid ha Mecenatkortet med dig. Många företag erbjuder studentrabatter utan att finnas listade på Mecenats hemsida. Även mindre företag på den lokala orten kan ha studenterbjudanden som är värda att kolla upp.

Nästan alla museer har en lägre entréavgift för studenter. Det samma kan gälla om du besöker en biograf eller ett sportevenemang. Ditt kort styrker att du är student även utomlands, vilket kan vara bra att tänka på om du planerar en resa.

Spara & Placera tipsar om studentrabatter!

– Handla inte bara för att du får en bra studentrabatt. Planera istället ditt inköp och kolla sedan om den vara du är intresserad av går att få till ett lägre pris eftersom du är student.

– Titta på din studentkårs hemsida. Där hittar du ofta lokala erbjudande från butiker, frisörer, taxi med flera.

– Alla studentrabatter är inte bra erbjudande. I vissa fall är studentrabatter förenade med dåliga specialvillkor, eller så är rabatten den samma som för alla andra kunder.

Här hittar du fler artiklar om ekonomi som student.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.