Personer jag beundrar på avstånd – Anton Johanssson

Har du personer som du uppskattar och som du beundrar på avstånd? Det har jag och för att ge dessa personer lite uppskattning så kommer jag att, lite sporadiskt, skriva om dem här på bloggen. Kanske är det personer som kan tillföra något till ditt universum också?

Jag tycker att det är rätt förunderligt hur Internet för människor tillsammans och hur jag över tid har lärt känna en massa olika individer utan att ha träffat dem rent fysiskt. Somliga bekantskaper blir ytliga men andra känner man lite extra för. I dagens blogginlägg vill jag uppmärksamma er på en person som jag lärt känna just på detta vis och som jag av beundrar av flera orsaker – Anton Johansson. Men vad är det då som Anton gör som jag tycker är så bra? Jo, han förverkliga sina idéer, han ser inga gränser och han har ett bra driv. Åtminstone är det så jag uppfattar honom.

antonFörsta gången jag nämnde Anton som en bloggreferens var i ett blogginlägg som publicerades i september 2007 och som jag minns det så blev jag varse hans närvaro på internet något år tidigare. Troligen 2005 i något SEO- eller affiliate-sammanhang.

Redan då uppfattade jag Anton som en framåt kille med bra attityd och en nyfikenhet som inspirerade och fascinerade mig. Det här har jag aldrig berättat för honom men så är det. Den här första känslan har över tid blivit allt starkare i samma takt som Anton givit sig in i allehand projekt och glatt delat med sig av sina erfarenhet på sin blogg, i sociala medier och i sin roll som föreläsare. Det har varit och är fortfarande riktigt kul att följa hans utveckling som webbentreprenör. Om jag minns det rätt så började Anton som affiliate men tog snart klivet in i sökmotoroptimeringsbranschen. Lägg till detta en tid på bloggföretaget Twingly, en karriär som föreläsare och att han är en av grundarna till Headler.

Headler har på relativt kort tid blivit Sveriges största webbutik för hörlurar med ett riktigt bra och stort sortiment. Vare sig du är ute efter hörlurar till din iPhone eller välljudande In-ear hörlurar så hittar du idag säkert ett lämpligt par i Headlers utbud. För mig har detta ehandelsprojekt inspirerar mig väldigt mycket och fått mig att allt mer drömma om att göra något liknande.

Nu är Anton del av ett nytt intresst projekt under namnet Osom, en mobil marknadsplats för Facebook och smartphonegenerationen. Anton har i detta projekt rollen som VD och som vanligt följer jag det hela med stort intresse.

Så, tack Anton för att du finns och delar med dig!

4 kommentarer / Lägg till din kommentar nedan

  1. Kul att du gillar det. För min egen del känner jag att det sannerligen är dags att säga ”tack!” och visa uppskattning. Jag vill gärna höra det själv ibland och det är antagligen ett allmänmänskligt behov som jag dessvärre ibland glömmer bort. Så, ni som läser detta, ta det gärna som en utmaning att lyfta din medmänniska!

  2. TACK TACK och TACK! Så himla fint inlägg.

    Gillar dig tillbaka och har alltid tyckt att du är en av få i internetkretsen som värnat om kvalitet, integritet och respekt. En äkta ”good guy”, vilket det här inlägget inte minst visar.

    Återigen, tack för alla fina ord! I år får vi se till att hinna ses ordentligt, tycker jag.

  3. Fina ord Anton! Det värmer. Det vore enormt trevligt att ses så ja, det tycker jag att vi får försöka se till att det händer. Good guy är inte det sämsta epitetet :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.