Sensommar fiske

StorfiskeTrots att vi snart är framme i september månad så har sommaren inte helt släppt taget. Ikväll var det blankt vatten och molnfri himmel när pappa och jag testade abborrfisket på sjön Rusken.
Den gamla Blekinge snipan med en två hästars solomotor tuffar på och ”startar på första kicket” om du frågar farsgubben. Vi andra bara suckar över alla inställningar och trix som ska till för att ett tag med veven ska resultera i en kontinuerlig gång. Det finns alltså ingen nyckel att vrida om och inte heller ett startsnöre att dra i utan just en vev att snurra igång svänghjulet med. Jag tror bestämt att det var en kille som har ett museum i trakten som var intresserad av att köpa båten för ett tag sedan och det säger nog det mesta. Väl igång så ger den ändå ett skönt tuff-tuff ljud ifrån sig som är smått obetalbart och ökar trivseln på våra fiskeutflykter. Idag nappade dessutom abborrarna så snart vi blött ner våra små Rappala wobblers. Jag testade en röd liten sak som visade sig locka abborrar som Errol Flynn lockade kvinnor på den tiden det begav sig. Det är nog mer än vad man kan säga om mig i tredagars skäggstubb och Jan Guillou outfit (att jag dessutom är blek som ett lakan på grund av att jag spenderat allt för många timmar med uppsatsen framför datorn i sommar gör ju inte saken direkt bättre) men det bjuder jag på.
Säg vad ni vill men sommaren är fortfarande här och jag gillar läget just ikväll!

3 kommentarer / Lägg till din kommentar nedan

  1. Ser skönt ut! Och du vet väl vad man brukar säga ”bättre en motor på båten, än en på sjöbotten” :)
    (intitierat skämt). Själv har man suttit inne hela kvällen och häckat. Skrev en mycket underhållande filmtext på min blogg, men efter att ha snackat med Rippe så vågade jag inte riktigt publicera den. Istället blev det en ytterst ordinär recention. / Petter

  2. Haha! Det där med båtmotorer på sjöbotten tycker jag vi talar tyst om. Ytterst pinsamt och dråpligt :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.