Tågresa Växjö – Uppsala tur och retur

Imorgon ska jag åka tåg i nästan tio timmar. Destination Uppsala med byte i Alvesta och Stockholm. Tur och retur för en anställningsintervju som jag verkligen hoppas kommer att gå bra. Tågresan är egentligen inget jobbigt alls utan något jag ser fram emot. Jag gillar helt enkelt att åka tåg. Nästan älskar. Man kan egentligen inte göra så mycket mer än att sitta där och se landskapet flyta förbi, läsa, skriva, prata med okända människor, låta tankarna vandra och kanske sova en stund. Och tjuvlyssna på andra om man är nyfiken som jag.
Det är nog just detta att tiden på tåget är vigd åt sådana saker som gör att jag gillar det. Där är det helt okej att inte stressa för man rör sig framåt ändå. Det händer något, jag reser, men trots det är det ett ”tidshål” i tillvaron som jag tror kan vara nyttigt att ha ibland.

2 kommentarer / Lägg till din kommentar nedan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.