Vill du be med mig?

Hej vänner! Jag är en pappa som bär på en oro. En oro för våra barn och kommande generationer. Vårt klimat är hotat men det är som om vi låtsas att det inte finns några problem. De flesta lever sitt liv som de alltid har gjort. Trots att vi har fakta, trots att vi ser effekterna av klimatförändringarna runt om i världen.

Extremväder, minskad biologisk mångfald, en snabbt ökande medeltemperatur och ett allt sjukare hav.
Jag och generationer före mig har levt över våra tillgångar. Vi har inte brukat utan förbrukat den planet som Gud har givit oss att förvalta. På ett ohållbart sätt och ofta på bekostnad av de som redan har det sämst ställt i världen. Vi bär på en stor kollektiv skuld.

Så jag bär på en oro att vi fortsätter utan sjukdomsinsikt tills dess att det är för sent. Jag önskar därför att du vill be med mig. Be för vår planet, vårt klimat. För att vi ska hitta vägar att ställa om, för innovation som kan hjälpa oss ur klimatkrisen, för insikt hos makthavare och individer, för handlingskraft och mod att ta jobbiga men nödvändiga beslut.

Be för alla som flyr sina hem på grund av den klimatkris vi alla är orsak till, för barn och kommande generationer som nu får betala för vår skuld. Gud, förbarma dig över oss!

Tack! / orolig pappa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.