25 tips om hur du får besökare till din blogg

För ungefär en vecka sedan startade jag något som jag kallar bloggprojekt här på NPW. Alla som ville kunde komma in med olika tips och förslag på hur man får besökare till sin blogg. Jag måste erkänna att jag blivit helt överväldigad över antalet bidrag och det är med sann glädje som jag nu har sammanställt alla tips.Frågan för bloggprojekt nummer ett var Hur gör du för att få besökare till din blogg? Nu när jag sammanställt alla de tips som kommit in så tror jag detta kan vara en god resurs för alla bloggare som vill få en större publik. I vissa fall så har samma tips kommit mer än en gång men jag försöker att inte upprepa samma tips två gånger och ger inte heller tipsare mer än en tillbakalänk oavsett antalet lämnade tips (jag hoppas det är okej?).

Ett stort tack till alla som varit deltagare i detta bloggprojekt! Utan era tips hade det inte blivit något. Hoppas att jag ger ”länk creed” till rätt personer, i annat fall får ni hojta till. Jag har brainstormat lite själv och kompleterar de inkommna tipsen med mina egna tankar och idéer (somliga som jag testat och somliga som jag ej testat ännu). Kommentera gärna tipsen nedan och kom med förslag och tankar om bloggprojekt som idé (alla projekt bör ju ha en utvärderingsfas). Vad är bra,vad är dåligt? Kan bloggprojektet bli bättre om man genomför det på ett annat sätt eller är det perfekt som det är?

Till alla deltagare i bloggprojektet: Glöm inte att publicera tipsen på era bloggar och länka till samtliga deltagare på det vis som jag gjort nedan.

Här kommer tipsen:

25 tips om hur du får besökare till din blogg (utan inbördes ranking)

1. Posta dina inlägg på sociala bokmärkessidor som till exempel Digga.se och Farskpressad.se.
Tips från: Mikael

2. Rösta på andra artiklar och skaffa dig vänner på de sociala bokmärkessidorna. På så sätt kan ni rösta på varandras inlägg och på detta sätt få bättre exponering.
Tips från: Nani (tipsade om punkt 1 och 2)

3. Länka med passande och relevanta ord till andra bloggar i dina bloggposter. Ger du trafik till andra bloggar så ger det oftast trafik tillbaka
Tips från: Alter Ego

4. Att vara en aktiv bloggläsare själv och kommentera mycket. På detta sätt exponerar du din adress, skapar inlänkar och stimulerar till meningsutbyte.
Tips från: Simon.

5. Skriv något som intresserar och engagerar läsarna. Johan påpekar att detta är avgörande för om någon vill prenumerera på ditt RSS-flöde och om du ska få återkommande besökare.

6. Använd “rätt” taggar/etiketter till dina blogginlägg.

7. Registrera bloggen på bloggportaler.

8. Skaffa bloggvänner som är aktiva.

9. Byt länkar med andra sidor.

10. Pinga! Det finns många olika pingtjänster och genom att underätta dem om när du har skrivit något nytt så blir det lättare att hitta till just din blogg. Här följer tips på några pingtjänster som kan vara relevanta att pinga till (listan kan göras hur lång som helst):
http://rpc.pingomatic.com/
http://nyligen.se/ping/
http://svensk.lemonad.org/ping/
http://rpc.technorati.com/rpc/ping
Tips från: Ebitmanagement (tipsade om punkt 4, 5, 6, 7, 8, 9 och 10), Johan (tipsade om punkt 5, 6 och 10).

11. Blogga i ett bloggnätverk som till exempel Aftonbladets bloggtjänst. Fältet där man kan läsa rubriken på de senast skrivna inläggen gör att andra bloggare i samma bloggnätverk lättare hittar till dig.
Tips från: Antonia

12. Skaffa konto hos del.icio.us (om du inte redan har) och använd funktionen “daily blog posting” som skapar ett automatiskt inlägg från de bokmärken du samlat på dig under dagen. En jämn ström av inlägg brukar påverka besöksstatistiken i positiv riktning. Läs mer här: http://del.icio.us/settings/$USERNAME/daily (byt $USERNAME mot ditt del.icio.us-id).
Tips från: Magnus

13. Uppdatera din blogg ofta. I bloggarnas värld gäller det ovanliga att kvantitet ofta är bättre än kvalitet. För att skaffa dig trogna läsare ska du helst skriva tre inlägg om dagen enligt tipslämnaren Saom. (Självklart är det bra om det finns ett innehåll också).

14. Var kontroversiell, våga säga något. Hitta det unika i det som skiljer dina tankar från andras. Notering: Se även punkt 5 om att skriva om saker som intresserar och engagerar.
Tips från: Saom (tipsade om punkt 4, 6, 10, 13 och 14).

15. Posta dina länkbeten på internationella sociala nätverkssidor (som tex. Digg.com). Speciellt effektivt för dig som skriver på engelska.
Notering: Med länkbete syftas på ett innehåll på en webbplats som är utformat på ett sätt så att det får andra att länka och prata om det.
Tips från: Jim Westergren.

16. Var nischad, se till att hålla dig till ditt tema även om du känner att du har blogg-torka.

17. Skriv en pressrelease/kontakta tidningarna, om du har en bra grej (eller halvbra grej) på gång är tidningarna ofta mer välvilliga än man kan tro.

18. Tillverka nyheter, om du inte har något intressant att skriva om, gör något intressant själv och blogga om det.

19. Tveka inte att be om backup från andra bloggar, sidor och liknande. Folk är ofta villiga att länka till dig eller skriva om dig om du har intressant material.

20. Skriv bra! Bra text är värt mycket, om det här är begränsande för din blogg så kan du faktiskt gå en kurs eller läsa på lite. Ett tips är att kolla in www.spraknamnden.se.
Tips från: Magnus Bråth (tipsade om punkt 16, 17, 18, 19 och 20)

21. Sökmotorer. Anmäl din blogg till Google, Yahoo etc. och se till att optimera dina sidor för att hamna högt upp. Detta är en hel vetenskap i sig…

22. Skriv artiklar där ditt namn och länk finns med och be andra pulicera dem på sina sajter. Det finns många sajter som är villiga att publicera bra material.

23. Se till att din url finns med i signaturen när du diskuterar i forum på nätet (och skriv smarta grejer annars kan det få motsatt effekt).

24. Gör offline reklam. Tryck din webbadress på ALLT! Allt från produkterna till dina paket, kuvert och visitkort, pennor m.m. Saker som folk behåller är kanon eftersom de kommer att se din logga/adress fler gånger. (kanske lite aggresivt men det kommer troligen funka)

25. Starta ett nyhetsbrev. Det gör att de kommer ihåg din sajt. Se också till att det är enkelt att säga upp prenumerationen på brevet om så önskas.
Tips från: Håkan Gustavsson (tipsade om punkt 21, 22, 23, 24, 25)

Detta var resultatet av det första bloggprojektet vilket jag tycker att vi (jag och alla deltagare) genomförde på ett lysande sätt. Tack igen till alla som bidragit. Det kommer fler bloggprojekt framöver så håll öron och ögon öppna.

——————————-
Partners: Snabblån & Mikrolån | Tandblekning

70 kommentarer / Lägg till din kommentar nedan

 1. Fin fint! Jag lyfter på hatten. Tack igen för din medverkan. Har du tips och idéer om hur bloggprojekt-konceptet kan bli ännu bättre/roligare/intressantare så bara hojta till.
  mvh / Håkan

 2. Trevligt! Skumt det där med trackback vilket annars ären riktigt bra grej.
  Tack för ditt bidrag i projektet!
  mvh / Håkan

 3. ett annat tips vid ”skrivkramp” är att prenumerera på gratis nyheter från Google, Nyhetsportalen eller Yabot. kan ju både vara dynaimskt content så man ”slipper” skriva varje dag ;) eller input för nya inlägg…

 4. Ett annat tips (från en nykomling) som ni verkar ha glömt: Unikt innehåll. Vill du enbart få många besökare är det nyckeln. Skriv unika inlägg och posta inläggen på de ”sociala bokmärkessajterna” så kommer du sannerligen få fler besökare.

  Tips nr 2:
  Skapa klassiska top 10 listor över relaterade produkter/saker som din blogg berör. De lockar många besökare!

 5. @ jonas
  Tack för tipset om Topp 10-listor (anser mig vara lite av ett listproffs privat.. ;) )
  Ska genast sätta ihop en ny.. :P

 6. Många bra tips här. Jag skriver sedan några dagar om min väg till polishögskolan, och behöver idéer hur jag ska kunna sprida mitt budskap. :)

  Du ligger numera i min blogroll och som prenumeration i Google Reader.

  Bra skrivet!

  /Josef

 7. Jag ÄLSKAR den här artikeln bra jobbat och tack för alla tips, det här kommer att bli en utmaning att anamma allt, men jag tänker göra det. Jag och min väninna Anna har startat ett project som går ut på att sammanställa alla bra webbshoppar inom kläder och inredning (dom lite mindre, inte stora som h&M etc) Vi har ett showrom (blogg) där vi visar våra favoritprodukter ur butikerna. Jag kan inte sova för att det är så otroligt kul att se hur man kan öka trafiken!!!!

  Kram
  Sara

 8. tack för de underbara tipsen!
  Hoppas att det fungerar, har testat det mesta ;p
  någon som har några erfarenheter?
  tacksam för feedback!
  kommentera bara på vår blogg, tack.

 9. Riktigt bra! Härligt med kreativa och duktiga människor. Tummen upp från mig:)
  Välkommen till min blogg!

 10. Läs min blogg!

  Mina innersta hemligheter. Om att spy. Om att göra sig själv illa. Om de gånger den man älskar vill straffa eller bara är riktigt förbannad…

 11. Hej! Många bra tips! Är en helt ny bloggare själv! Om någon vill att jag länkar era sidor på min blogg (förutsatt att jag tycker sidan är värd att länka) är det bara att lägga ett mejl till mig! Om någon vill länka mig är det fritt fram. Förutsatt att DU tycker det är värt att länka min sida!) Min sida är justaguy.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.