Bloggprojekt: Vad ska man tänka på när man startar enskild firma?

Det är mycket att tänka på när man ska starta eget. Jag har ju som ni kanske vet startat en enskild firma för ett litet tag sedan. I samband med detta har jag bland annat fått läsa på, besökt ALMI och haft lite rådgivning med min syster som är fd. revisor. Ändå har jag en krypande känsla av att jag glömt bort att tänka på en miljon olika saker som jag borde ha tänkt på innan jag körde igång. Nu tänkte jag därför att vi gemensamt kunde hjälpa varandra med goda råd och tips i ett nytt bloggprojekt.

Jag vill alltså återigen starta ett gemensamt blogprojekt tillsammans med dig som läser detta. Första bloggprojektet handlade om hur man får besökare till din blogg. Jag efterlyste goda råd och tips i ämnet vilket resulterade i en imponerande lista av goda råd och tips som jag och mina besökare sammanställt. Ingen dum idé, eller hur!?

Denna gång är ämnet ”Vad ska man tänka på när man startar enskild firma?” Har du kanske några intressanta, nyttiga och smarta idéer om hur man kommer igång på ett bra sätt? Vad fungerade för dig när du startade din verksamhet och vad funkade inte? Vilka saker bör eller måste man göra när man kör igång?

Så här tänkte jag att det skulle gå till:

1. Skicka mig tips på det aktuella temat. Temat för denna gång är altså “Vad ska man tänka på när man startar enskild firma?” Du kan antingen lämna tipsen i kommentarerna till denna post eller så skickar du ett mail till mig.

2. När allt är klart så publicerar jag en lista på alla som bidragit, med tipsen som de lämnat och länk till personens blogg. Alla som deltagit i bloggprojektet publicerar därefter också listan med tips och länkar till samtliga deltagare på sin egna blogg.

Målet med dessa bloggprojekt är att dela med sig av användbara och intressanta tips, sprida lite länk-kärlek och också ge möjligheten att upptäcka nya bloggare och bloggar. Så om 10 stycken deltar så kommer du få 10 tips, länkar till 10 personer som säkerligen skriver intressanta saker och 10 länkar som pekar tillbaka till din blogg i utbyte. Låter rätt så bra eller hur?

Jag håller projektet öppet till den 28:e september, så det innebär att du ska ha lämnat ditt tips innan dess. Det är också den dagen då jag publicerar listan här på NPW och du som är med i bloggprojektet publicerar därefter samma lista på din blogg.

Välkommen att delta i bloggprojektet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.