Blogvertiser – en intressant grej för oss som försöker tjäna pengar på nätet och för SEO-folk

Hittade via ett blogginlägg på Webmastern.se till en för mig ny tjänst för annonsörer och bloggare med namnet Blogvertiser. Det hela verkar ur mitt perspektiv mycket intressant och påminner mycket om de internationella tjänsterna ReviewMe och PayPerPost som funnits på marknden en tid.

Men tjänsten är egentligen inte bara för den som vill annonsera eller tjäna en slant genom att publicera annonser på sin blogg. Jobbar du aktivt med sökmotoroptimering så är nämligen inlänkar en viktig komponent och att få dem ”inbakade” i relavant textmässigt sammanhang är guld värt. Här finns alltså ett tredje område som man kan använda Blogvertiser till (inte för att det ena utesluter det andra..). Eftersom jag med en rad olika bloggar och webbsidor försöker generera inkomster till mig själv och dessutom är intresserad av att ranka väl i sökmotorer så har jag reggat mig för ett konto och ska försöka återkomma med mina första intryck av tjänsten.

Läs mer om Blogvertiser:
Nyheten om denna nya tjänst kom först på SEO-forum.se
Björn på Rundkvadrat skriver om Blogvertiser. Det gör även Super Anton, Stefan Persson, Elofsson.org, Webmastern.se, Emerge och bloggen Bloggsponsorn. Bloggen Uppkopplat intar en ytters kritisk hållning till konceptet och skriver att ”betalda bloggare stinker”. En artikel på Dagens Media har också en kritisk ton mot Blogvertiser. En mer nyanserad hållning till tjänsten har bloggen TDH

2 kommentarer / Lägg till din kommentar nedan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.