Dags att ombilda firma till ett aktiebolag?

Den senaste tiden har det snurrat lite i firman. Det finns nämligen planer på att ombilda enskilda firman till ett aktiebolag. Hur det ska gå till att flytta hela verksamheten till ett AB vet jag dock inte riktigt så det blir troligen så att jag kommer att ta hjälp. Tankar om att köpa ett lagerbolag finns också eftersom det verkar vara ett smidigt sätt att göra processen lite snabbare och enklare. Hittade Bolagspartner som tillhandahåller detta men jag vet inte om de är bra. Någon med erfarenhet av dem? Dessutom ska man kanske ha ett namn på verksamheten som jag kan tänka mig att leva med i resten av livet. Hm… det tål att funderas på.

Ytterligare en fundering är detta kring revisor. Man vill ju gärna känna sig trygg samtidigt som jag gärna tar hjälp av någon som är kunnig och kvalificerad på många sätt och vis. Frågan är vart i Jönköping jag hittar en sådan revisor eller revisionsbyrå? Tips någon?

5 kommentarer / Lägg till din kommentar nedan

  1. Sedan verksamt.se drog igång har det ju blivit mycket lättare och framförallt snabbare att starta ett aktiebolag. Sedan har det blivit smidigare att verifiera att aktiekapitalet sitter på bankkontot med digital signering, ingen kontakt med bankmannen behövs längre. Typ 2 veckor tar det att vara igång, har jag hört från olika håll.

  2. Tack för din input Benny. Ja, verksamt är en toppensajt verkligen. Jag får nog ta och lyfta på luren och ringa en revisor som kan reda ut detta åt mig. Som läget är så finns det klara fördelar för mig att ombilda.

  3. …men inte tar det väl bara två veckor om man ska ha ett firmanamn också? Är registreringsprocessen så snabb nuförtiden?

  4. Jag vet tyvärr inte hur det är med den saken. Att ändra namnet på det lagerbolag som jag köpte tog dock sin tid. Men tillslut så!

    Nu heter det fina lilla bolaget Kreejt AB. Grymt nöjd med det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.