De 5 smartaste bloggarna just nu

När jag loggar in på Blogglines för att skumma över de 105 svenska bloggar som jag försöker hålla lite koll på så tenderar vissa av dem få mer uppmärksamhet av mig än andra. Helt subjektivt har jag funderat över varför det är på detta vis. Slutsatsen är att de helt enkelt är lite smartare.

Men vilka är de? Och varför? För att klarlägga detta så följer här en lista på de 5 smartaste bloggarna just nu om du frågar mig:

1. Beta Alfa 2.0
Med en outröttlig ihärdighet publiceras bloggpost efter bloggpost av hög kvalité. Med fingret i luften känner Beta Alfa 2.0 av åt vilket håll vinden blåser på ett sätt som ingen annan blogg bemästrar just nu. Här blandas noteringar om Internet, digitala medier, kommunikation och andra aktualiteter på ett mästerligt sätt.

2. Bisonblogg
En klassiker som har hängt med allt sedan jag blev ett med bloggosfären. Här är det inte kvantitet utan kvalité som gäller. Intressanta reflektioner om bland annat media, public relations och det medialiserade samhälle vi lever i. Inte sällan lär man sig något nytt och tänker ”aha!” efter ett besök.

3. Konrad/Pacino.se
Läsning som man inte vill leva utan. Med ett skarpt öga betraktar han sin omvärld. Med en knivskarp penna skildrar han det han ser och upplever. Tänk om jag kunde få till det lika bra. Grattis världen till att killen skolat om till skribent!

4. Lotten
Vardagstankar och små berättelser som går rakt in. Enkelt, naturligt, väl funnet och självklart. En blogg i dess rätta bemärkelse. Lika nödvändig som frukost.

5. Moderskepet
Nyttigt, bra, pedagogiskt och intressant om bildhantering, Photoshop och kreativa grejer som tilltalar mig mycket. En outsinlig källa till kunskap.

Bubblare:
Please copy me – kille som bytte bloggadress så jag tappade bort honom. Har varit en aning förvirrad sedan dess men hittade hans nya hemvist idag och nu känns det bättre. Nu ännu bättre än då.

Så är det alltså. Nu vet ni. Hur ser din lista ut?

10 kommentarer / Lägg till din kommentar nedan

 1. Oerhört smart idé – alla bloggare som läser detta känner ”varför inte jag”. Med en sådan här liten lista får man makt. Själv ska jag klura på vad min polare Konrad har som jag inte har :)

 2. Beta Alfa och Moderskeppet håller jag med om. Likaså har även Travelaid gått rakt in i hjärtat. Även Rund kvadrat, Fredrik Wackå, Hur jag blev rik och Henrik Torstensson lite mer uppmärksamhet än de andra bloggarna i rss-läsaren….

 3. Lotten! Nog är du mer än så ;)
  Addison: ja,kanske blir det att man funderar ett varv eller två… men det beror ju i och för sig på hur mycket man litar på mitt omdömme. Det viktiga är nog att hitta sin grej och att man har kul.
  Agaton: Alla du nämner (förutom Travelaid som var något nytt för mig) finns med på ”bloggar att inte glömma att besöka”-lista. Nästan lite läskigt att vi är så lika i tycke och smak. haha!
  Kan ju också bero på att det verkligen är bra bloggar.

  Kul att ta del av era tankar kring detta! Skulle vara roligt att se hur era topp 5 av smarta bloggar ser ut. Kanske kan man hitta några nya guldkorn? Skriv gärna en rad här eller på era bloggar så lägger jag en länk ifrån detta inlägg

 4. Man tackar och bugar för omnämndandet! Jag vet inte om jag själv skulle kunna göra en liknande lista. Jag prenumerera på över 200 bloggar i min RSS-läsare, så det är lite kämpigt att få fram de fem smartaste. :)

 5. Ja alltså… inte för att det någonsin skulle hända. Man är ju inte Sigge direkt, men man vet aldrig, in far distant future!

 6. Bubblaren tackar. Fyra av dessa var kända för mig, men nu hittade jag också til Lottens läsvärda blogg. Tack för tipset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.