IDN-domäner allt mer eftertraktade

SEO-forum diskuteras och redovisas tester som gå ut på att kolla hur bra domäner som innehåller tecknen å, ä och ö samt ü och é, så kallade IDN-domännamn, rankar i sökmotorer. .SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur), som ansvarar för Internets svenska toppdomän, har subventionerat IDN-domännamn allt sedan den 16:e oktober i år och Loopia har just nu ett erbjudande som innebär att man kan teckna sig för IDN-domäner helt gratis i tolv månader.

Att IDN-domäner nu blivit eftertraktade på allvar beror mycket på att Internet Explorer 7, som har fullt stöd för IDN-domäner, nu är lanserat. En annan faktor är att Google numera hanterar dessa tecken på ett korrekt sätt.

Loopias erbjudande fick även mig att införsaffa ett knippe IDN-domäner och somliga av dem tror jag kan vara bra långsiktiga investeringar och en källa till experiment och nya potentiella affärsmöjligheter. Dessa är de domäner som jag har registrerat hittills (listan kompleteras om nya tillkommer):

www.nöten.se (det mest nötiga av alla de domäner jag reggat)
www.bröllopsgäst.se
www.överlevnadsguiden.se
www.börsmäklaren.se
www.fondmäklaren.se
www.experthjälp.se
www.entreprenörsforum.se
www.företagarforum.se
www.skatterådgivning.se
www.föräldrar-barn.se
www.förälderforum.se
www.föräldrarforum.se
www.förälder-forum.se
www.köpadäck.se
www.pocket-böcker.se
www.rese-försäkring.se
www.hem-försäkring.se
www.bil-försäkring.se
www.bröllopsforum.se

Så nu har man en hel del webbsidor att producera :)

5 kommentarer / Lägg till din kommentar nedan

 1. Det är faktiskt ditt fel att jag handlade på mig dessa :) Dina inlägg på SEO-forum triggade igång mig kan man säga. Tack för det!
  Ja, just det ja, dubbdäck.se är ju grymt bra i dessa tider. Rent komersiellt… är du riktigt snabb och använder den lite smart så kanske du kan få nytta av den redan i höst :) Visst kan vi dela goda idéer med varandra! Vad gäller min däckdomän så har jag till en början med tänk att lägga upp lite nyttig information om vad man ska tänka på vid däckköp. Det finns ju en djungel av beteckningar och regler att fundera över så det kan gott behövas en guide.

  Din dataskärm.se är ju inte så illa heller. Kul!

  Frågan är vad jag ska göra med nöten.se? Hm… får nog lägga upp en bild på mig själv där. Haha!

 2. Hehe! Det är mycken nya däcksidor nu :)
  Hem-försäkring.se tycker jag var väldigt ok :) Stor potential där även fast det är med bindestrecket.

 3. Ja, en del däck blir det :)
  Hm.. nu blir jag ju lite nyfiken på hur du tänker kring hem-försäkring.se. Jag har mest insett att det är ett intresant område men kanske inte tänkt ut hur det kan användas.
  Har du någon lukrativ idé så lovar jag att inte vara sen med gentjänster ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.