De här sköna människorna förgyller mina arbetsdagar

Hur vi har det på jobbet betyder enormt mycket för den totala kvalitén på livet. Många av oss tillbringar ju minst åtta av dygnets 24 timmar just på arbetet. Därför känner jag mig extremt privilegierad eftersom jag har en passion för mitt företagande och det mesta av vad det innebär. Jag känner mig också privilegierad eftersom jag under arbetstid har enormt trevliga och kompetenta människor som omger mig och ger mig stort utbyte.

Den här bloggposten är ett valhänt försök att säga tack till dem och för allt som de ger mig. Inspiration, nya idéer, nya infallsvinklar, kunskap i mängd, glada tillrop och upptåg. Listan kan göras lång…

kim andreas calle
Illustration: Håkan Liljeqvist (gjord på min iPad med hjälp av appen Paper).

Men vilka är då dessa figurer som jag delar kontor med här i Jönköping? Vad gör de? Varför är de så fantastiska? Här följer en kort presentation som du kan se på likt inledningen i en amerikansk såpopera. Du vet, när de vänder upp ansiktet lite snabbt, ler ett bländvitt leende och låter håret sväva likt ett reklaminslag om schampo, samtidigt som deras namn visas och programmets jingel spelas. Well, well…. here we go.

Copywriter Kim Halderot

Nyligen gästbloggade denne herre på Bineros blogg där han förklarade hur man skriver ett blogginlägg som sparkar rumpa. Och Kim kan verkligen konsten att skriva texter som skapar engagemang och väcker intresse. Dessutom har han sagt till mig att det är okej att börja en mening med och. Och det gillar jag.

Som copywriter arbetar Kim både mot reklambyråer och tryckerier, men också direkt med många uppdragsgivare. När jag betraktat hans jobb så inser jag att det finns en enormt bredd i vilken typ av uppdrag som en tallangfull copywriter får jobba med.

Ibland skapar han reklamtexter, rubriker och annonser. I andra fall handlar det om korrekturläsning, broschyrer, reportage till kund- och personaltidningar, nyhetsbrev, produktnamn och pressmeddelanden. Kim väjer inte heller för uppdrag som handlar om filmmanus och radioreklam, texter för webb och för sociala medier. Allt det där kan du läsa mer om på hans sajt och blogg.

Föreläsare Andreas Jonsson

Andreas har ett viktigt budskap att komma med och kan konsten att inspirera. Andreas är också killen som tar fighten och han drar sig inte för att ta i ämnen som få andra vågar ta upp.

Han är ofta ute i olika sammanhang och föreläser och inspirerar på företag och i skolor. Han är också skribent och kanske har du läst hans krönikor och debattartiklar. Här på kontoret är han en riktig idéspruta och tillför enormt mycket positiv energi. Dessutom skämmer han ofta bort oss med trevliga sötsaker på fredagarna. Vill du veta mer om skribenten, föreläsaren och inspiratören Andreas så kolla in hans sajt här.

Fotograf Carl-Robert Jonzon

Calle och jag har delat kontor ett bra tag nu och det är ett utbyte som jag haft och har stort utbyte av. Tack Calle för att du finns!

Calle är fotograf och också lärare på Fotoskolan Jönköping där han hjälper andra in i en fotokarriär. Just nu ställer han även ut på Galleri Smedbyn i Huskvarna där hans mer artistiska ådra har fått blomma ut. Utställningen pågår fram till och med den 1/4-2013 så passa på!

Calle har mycket vettigt att tillföra, exempelvis livsvisdomar som att ”den bästa kameran är den man har med sig” eller att ”livet är en inställningsfråga”. Ni fattar att jag är lyckligt lottad som får ta del av all denna visdom.

Behöver du en fotografisk insats av något slag så tycker jag du ska kolla in Calles webbsida och läsa mer om hans liv som fotograf i Jönköping. Han är klart mångsidig och fotar såväl reklamfoton som produktbilder, porträtt, företagsfotografering, redaktionellt, action och mode. På Calles blogg kan du numera också läsa intressanta intervjuer med andra svenska professionella fotografer.

De här sköna människorna förgyller alltså mina arbetsdagar och det här blogginlägget är mitt tafatta försök att visa dem min uppskattning. Jag gillar er!

2 kommentarer / Lägg till din kommentar nedan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.