Elände med klimatförhandlingarna

Jag är så grymt besviken på vad klimatförhandlingarna i Köpenhamn mynnade ut i. Eller snarare att det inte gav något alls. Jag menar inte att politikerna har ett ensamt ansvar för frågan, för det anser jag att vi alla har. Dock måste de våga ta obekväma beslut. De måste leda.

Nu är jag istället bekymrad. När vår miljöminister Anders Carlgren säger att världens ledare är inte mogna att göra det som planeten behöver så kan jag bara hålla med. Det verkar otvetydigt vara den trista sanningen.

Samtidigt hoppas jag att Sverige skall göra allt vad vi kan för att förgå som ett gott exempel och fortsätta att lobba ännu hårdare för att få dessa världens ledare att förstå.

I annat fall… hoppas jag att Jesus kommer snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.