Får man utnämna sig själv till Månadens matblogg?

Det här får bli en lite parantes i matbloggandet men en trevlig sådan. Häromdagen fick vi nämligen lite uppskattning och det finns inga gränser för den glädje vi känner över detta. Hipp, hipp hurra!

Just nu är det lite extra kul att driva den här bloggen. Det beror helt enkelt på att Recepten.nu har fått fin feedback från matfotografen Sonja som driver Dagmar’s Kitchen. Denna trevliga feedback består av en ”award” som cirkulerar runt i bloggosfären och delas ut till bloggar som har färre än 200 följare och som någon tycker bör uppmärksammas så att fler hittar till dem. I grund och botten är det alltså samma syfte som Månadens matblogg har här på Recepten.nu (hittils utnämnda till Månandes matblogg är denna, denna och denna blogg). Så därför har jag nu en stilla undran… betyder den här utnämningen att det kan vara okej för mig att utse Recepten.nu till Månadens matblogg i januari ;)

iloveyourblogHur som helst är det väldigt kul att bli lite uppmärksammad och vi tackar Sonja för att vi blev utvalda. Självfallet kommer vi plocka denna stafettpinne och längst ner i detta blogginlägg hittar ni därför fem små fina matbloggar som gör ett jättejobb och som är värda att lyftas fram i myllret av bloggar. Bra jobbat säger jag till er!

Man kan tydligen göra nästan hur man vill när man ska skicka vidare denna award, men tanken är att man även skall svara på några frågor, och sedan skicka vidare till andra bloggar som man själv vill ge en award. De bloggar som får awarden ska dock ha färre än 200 följare vilket jag tycker är en mycket sympatisk tanke. Så här följder nu frågorna och mina svar och avslutningsvis hittar ni fem fantastiska bloggar som jag tycker att du ska besöka.

Vilken är din favoritmånad på året?
Jag tycker variation är trevligt och därför uppskattar jag just det faktum att vi har olika årstider väldigt mycket. Alla har de något att ge. Fast det är klart att en riktigt fin sommarkväll slår det mesta.

Vilken rätt är din favorit?
Det varierar från tid till annan och är lurigt att svara på eftersom jag äter allt (har dock lite svårt för Mimosasallad så bjud mig inte på det). En vardagsklassiker i vårt hem som jag alltid uppskattar är dock denna kycklingpaj. Den gör mig alltid lite gladare. Men rent generellt får jag nog säga att allt går hem hos mig så länge det är lagat med omsorg och med bra råvaror.

Vad lyssnar du helst på?
När det kommer till musik så lyssnar jag gärna på Jamie Cullum, Trijntje Oosterhuis, Incognito eller kanske Salem al Fakir. Men mycket annat svävar också ut från mina högtalare så jag får nog säga att jag är en allätare även på detta området.

Hur ser din drömträdgård ut?
Intressant fråga eftersom vi just nu håller på att planera vår trädgård (vi blev med hus och trädgård för ungefär ett år sedan). Men jag kan nog ändå inte säga att jag har någon drömträdgård fast jag hoppas att vår ska kännas som en när vi väl är klara med den. Men om jag får önska så blir det både fruktträd och lite odlingar av olika ätbara grejer i den. Samtidigt gärna lättskött.

Var skulle du vilja resa nästa gång?
New York. Det verkar vara en stad helt i min smak. Helst skulle jag vilja vara där tillräckligt länge för att inte bara se och uppleva de klassiska turistgrejerna.

Vem skulle du vilja ha som middagssällskap för en kväll?
Mormor och morfar eftersom jag var så liten när de gick bort. På något sätt blir jag alltid lite varm i själen när jag tänker på dem och jag skulle vilja veta mer om livet som de levde i sin lilla stuga ute i skogen.

Vilket är ditt bästa recept på ett lyckat grillparty?
Ett gäng sköna människor, rikligt med god mat, en fin svensk sommarkväll, bra glöd och ett stort knippe kärlek.

Vilket är favoritplagget?
I första hand bekväma kläder. Ett par väl använda och inslitna jeans är det inte mycket som kan toppa. Sedan är det alltid med glädje som jag snor på mig mitt förkläde fast jag vet inte om det kvalar in som ett klädesplagg?

Vad skulle du vilja bli när du blir stor eller har du nått drömmen?
Eftersom jag börjar närma mig 40 så anser jag att jag redan är stor (med råge) även om jag oftast har mentalt svårt att förstå det. Därmed inte sagt att jag inte har några drömmar kvar. Mest av allt hoppas jag att jag (fortfarande) inte anser mig vara färdig som människa och att jag har möjligheten och lyxen att få mycket kvalitetstid med min familj och med nära och kära. Jag är egenföretagare idag och jag hoppas att jag kan förbli det även framöver, men alla de mål jag har med mitt företagande tror jag att jag håller för mig själv.

Vad fascinerar dig?
Människor. Vi är så olika och istället för att reta sig på olikheterna så har jag bestämt mig för att fascineras över dem istället. Som relativt nybliven förälder så kan jag inte annat än att också fascineras över denna lilla människa som helt och hållet har kommit att ta över hela min värld. Hans utveckling, att han finns och hela grejen med att vi alla finns till på denna jord är fantastisk och slutar aldrig att fascinera och förbrylla mig.

Bloggarna jag ger en award!

Det är en svår uppgift att bara lyfta fram fem bloggar då det finns så otroligt många bra där ute. Men dessa är mina val…

Sött & Salt – Ella är sannerligen en passionerad matbloggare som tar fantastiska bilder på sina matkreationer. Man blir helt enkelt glad när man kollar in hennes blogg.

In The Kitchen – Här får vi, enligt bloggarens egna ord, följa en medelklassmans äventyr i köket. Jag gillar verkligen upplägget som består av recept, restaurang-recensioner, podcasts med intervjuer av matpersonligheter och en del annat matnyttigt.

Matkoma – Visst hamnar vi alla där ibland. I en matkoma. Besöker du bloggen Matkoma så får du dock rejält med hjälp av Joacim och Karolina att ta dig ur detta. Här finns det nämligen en hel del bra mattips och förslag på maträtter för hela veckan. Det hela ramas in med snygg grafik och en hel del blogg-glädje.

Blod, svett och svartpeppar – Här är en blogg som jag hoppas uppdateras snart. Med enormt bra texter tas här matbloggandet till en lite högre nivå. Det märks tydligt att Ulrika som driver bloggen också är verksam som copywriter. Jag gillar det skarpt.

The Chocolate Box – Vill du komma igång med ditt bakande så är den här bloggen en bra kickoff. Här bloggar Kristin engagerat och bjuder på all sin kunskap om bakning. Här kan du hitta fina hembakta bröd, kakor, pajer och mycket annat smarrigt.

Kolla in alla dessa trevliga matbloggar. Det är de sannerligen värda.

9 kommentarer / Lägg till din kommentar nedan

 1. Glad fredag på er!
  Klart man får utnämna sig själv till månadens matblogg. Lite innovativ måste man ju vara :-)

  Åh, tack så mycket för awarden! Och de fina orden. De värmer. Tack!

  Det är verkligen en härlig idé som sprider glädje för alla de som faktiskt lägger ner en himla massa tid på att skriva recept och ta bilder. Om inte tanken varit som den är, hade ni fått en award från mig också.

  Ska försöka pilla ihop ett inlägg och sprida budskapet vidre, så fort jag har tid.

  Bamsekram
  / Ella

 2. Gott Ella! Då säger vi det – Recepten.nu är månadens matblogg! :) Roligt att få uppmärksamma din blogg och det ska bli riktigt roligt att läsa dina svar och se vilka bloggar som får awards av dig.
  Ha en toppenfredag! / Håkan

 3. Nu äntligen har jag knåpat ihop ett litet inlägg. Det var inte det lättaste att komma på en ny inledning! Haha! Njut av snöstormen! Kram

 4. En sak jag undrar över angående dagens matbloggar är varför ”alla” hyllar svensktillverkade ingredienser? Och varför pratar man så mycket om ”kvalite” när det kan vara en sak för dig och en annan för mig? Får du som har en matblogg påtryckningar från olika lobbyister i matbranschen?
  Till sist undrar jag om det finns en tendens till snobberi kring mat som gör att man glömmer bort de
  som inte har råd att hänga med i det senaste trenderna?

  Mvh Petra
  Representerar ingen annan än mig själv

 5. Oj, nu var det verkligen länge sedan jag var inne här, såg inte förrän nu att jag fått en award från dig. *skäms* Tack så jättemycket, superkul att du valde mig och tack för de fina orden! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.